За какво се предписва магнерот на бременни?

За какво се предписва магнерот на бременни?

На много жени, които са в очакване на рожбата си, им бива предписван магнерот в някой момент от бременността. Препаратът, който може да бъде купен и под друго търговско наименование (магнерич), всъщност представлява обикновен магнезий.

Обикновено магнерот се предписва при доказан магнезиев дефицит, както и при бременни, които имат ранни контракции.

Магнезият в организма на бременните жени се изчерпва много бързо и това може да стане причина за контракции далеч преди датата на термина. Дори и да не предизвика ранни контракции, магнезиевият дефицит може да предизвика болезнени мускулни крампи на крайниците.

Обикновено магнерот се приема до края на осмия – началото на деветия месец от бременността, след което приемът му се прекратява. Това се прави, за да се даде възможност на матката на бременната да се контрахира (свива) свободно в процеса на самото раждане.

Бременните, на които е предписан магнерот, не бива да се притесняват да го приемат, защото той не е лекарство, а микроелемент, който предпазва от спонтанен аборт или раждане на недоносени бебета.

При останалите хора магнерот може да се предпише като профилактика на сърдечен инфаркт и миокардна некроза, за употреба при лечението на ангина пекторис, атеросклероза, стенокардия, артерит и артериолит.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати