Ezine.bg»Съвети»Как се правят къдрици с чорап?

Как се правят къдрици с чорап?

JuliyaJuliya
Новак
9642
Как се правят къдрици с чорап?

Къдренето с чорапи не е толкова трудно. За тази техника се използва същият метод като за навиване с традиционни ролки за коса. По същия начин косата трябва да се остави да се накъдри 2-3 часа, а за предпочитане цяла нощ. Между другото, къдренето с чорапи не пречи на съня през нощта.

Преди да пристъпите към къдренето на косата с чорапи, измийте косата си и я подсушете с кърпа, но така, че косата да е влажна. Ако искате дълготраен ефект, нанесете пяна или мус. Това ще направи вашите къдрици по-устойчиви.

Отделяйки кичури с ширина от три до четири сантиметра, започнете да навивате косата около чорапите си.

Навийте къдрицата от краищата на косата до корените в средата на чорапа. Закрепете краищата на чорапа с възел, така че кичурът да не се разплете. При нужда фиксирайте с голяма фиба.

Повторете предишната стъпка с всичките останали кичури. Имайте предвид: колкото по-тънки са кичурите, които разделяте, толкова по-ясни ще бъдат къдриците. След като къдриците изсъхнат, можете да ги разпуснете. Фиксирайте получената прическа с лак за коса.

Къдренето с чорапи е най-добре на меки и тънки кичури. Грубата коса може бързо да загуби желания вид и всички усилия ще бъдат напразни.

Собствениците на палава коса трябва да нанесат пяна или мус върху кичурите. Това ще помогне на къдриците да запазят формата си по-добре и по-дълго, и ще придаде на прическата чист и завършен вид.

Вижте още:

- Техники за едри къдрици;

- Къдрици без маша;

- Гел от ленено семе за къдрици;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати