Ezine.bg»Съвети»Кога и при какви условия се обявява грипна ваканция?

Кога и при какви условия се обявява грипна ваканция?

Кога и при какви условия се обявява грипна ваканция?

Грипната ваканция се обявява от здравни органи или властите в отговор на разпространението на грип или други вирусни инфекции.

Обявяването на грипна епидемия обикновено се случва, когато има значително увеличение на броя на заразените хора и се налага вземането на мерки за ограничаване на разпространението на вируса.

Определянето на грипна ваканция най-често се случва по определени показатели, показващи съотношение между заболелите и 10 000 жители от съответното населено място.

Кога и при какви условия се обявява грипна ваканция?

Условията за обявяване на грипна ваканция варират в зависимост от страната и региона. Обикновено властите следят за броя на заразените, степента на разпространение на вируса и сериозността на ситуацията преди да вземат решение за обявяване на грипна ваканция.

В България грипната ваканция се обявява, когато се достигне заболяемост от нас 2700 на 10 000 души. В този случай се обявява епидемия, при което се преминава към мерки за органичаване на физическата близост и разпространението на вируса.

Грипната ваканция може да включва затваряне на училища, университети, детски градини и други образователни институции, както и възможност за работа от вкъщи за част от работещите. Такива мерки се предприемат с цел намаляване на контактите между хората и спиране на разпространението на вирусите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати