Ezine.bg»Съвети»Коя седмица се разбира пола на бебето

Коя седмица се разбира пола на бебето

EvgeniaEvgenia
Новак
242294
Коя седмица се разбира пола на бебето

Още след положителния тест за бременност, почти всяка бъдеща майка се чуди дали ще има момиче или момче.

И така, кога и как може да се разбере пола на бебето, със сигурност? Ето някои опции по време на бременност:

Може да се разберете пола на бебето, ако се направи неинвазивно пренатално тестване (NIPT), кръвен тест, който може да открие синдрома на Даун и няколко други хромозомни състояния. Този тест, може да се направи от 10-тата седмица от бременността. Тестът може да определи и пола на плода! (Ако се прави теста, трябва бъдещите родители, да предупредят личния лекар, дали имат желание да се знае пола на бебето или нямат.) Този тест е достъпен за всички бременни жени, а резултатите идват в рамките на няколко седмици.

Много бременни жени разбират пола на бебето си (ако решат да знаят) по време на ултразвука в средата на бременността, който обикновено се прави между 18 и 22 седмици. Ултразвукът използва звукови вълни, за да създаде снимки на бебето, а техникът ще може да каже пола на бебето, като погледне гениталиите му.

Въпреки че гениталиите на бебето започват да се образуват още на 6 седмици, половите органи на момчета и момичета изглеждат много сходни на ултразвук до около 14 седмици от зачеването и все още може да е трудно да се различат в този момент.

Докато някои проучвания съобщават, че гениталиите могат да се видят още през първия триместър, в почти всички случаи не могат да бъдат точно определени по време на ултразвука в средата на триместъра. Дори и тогава, понякога е трудно за техника да получи ясна представа за гениталиите на бебето. Бебето може да ги скрие в позиция, която замъглява добрия изглед, например.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати