Кои храни причиняват акне?

Кои храни причиняват акне?
Снимка: ezine.bg

Един от факторите, допринасящи за появата на акне по кожата, според някои специалисти може да бъде неправилното хранене. Ето защо ако имате проблемна кожа, е добре да избягвате определен тип храни и да наблегнете на други.

Като изключително вредни се смятат мазните храни, които са неблагоприятни не само за кожата, но и за целия организъм изобщо. Ето защо е добре да внимавате с бекона, тлъстите меса и мазните колбаси.

Като източник на акне някои експерти посочват и сирената. Всъщност вредни могат да са повечето млечни продукти, но сирената и кашкавалите са най-големите виновници.

Други храни, които е добре да ограничите, ако страдате от упорито акне, са шоколадът, бисквитите, чипсът. Внимавайте още с алкохола, пуканките, бисквитите и други продукти, съдържащи трансмазнини и преработена захар.

За сметка на това можете да включите в менюто си други полезни храни. Ако сте любители на месото, избирайте нетлъсти меса и риба. Поне веднъж в седмицата правете паузи и не включвайте храна с животински произход в менюто си, като наблегнете на растителните продукти.

Заменяйте млякото и сирената с ядкови напитки и соеви продукти. Яжте повече зеленчуци /краставици, моркови, домати, зеле и др./ и плодове /сливи, киви, ягоди/. Похапвайте още бадеми, орехи и други ядки.

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати