Кои храни причиняват акне?

Кои храни причиняват акне?

Един от факторите, допринасящи за появата на акне по кожата, според някои специалисти може да бъде неправилното хранене. Ето защо ако имате проблемна кожа, е добре да избягвате определен тип храни и да наблегнете на други.

Като изключително вредни се смятат мазните храни, които са неблагоприятни не само за кожата, но и за целия организъм изобщо. Ето защо е добре да внимавате с бекона, тлъстите меса и мазните колбаси.

Като източник на акне някои експерти посочват и сирената. Всъщност вредни могат да са повечето млечни продукти, но сирената и кашкавалите са най-големите виновници.

Други храни, които е добре да ограничите, ако страдате от упорито акне, са шоколадът, бисквитите, чипсът. Внимавайте още с алкохола, пуканките, бисквитите и други продукти, съдържащи трансмазнини и преработена захар.

За сметка на това можете да включите в менюто си други полезни храни. Ако сте любители на месото, избирайте нетлъсти меса и риба. Поне веднъж в седмицата правете паузи и не включвайте храна с животински произход в менюто си, като наблегнете на растителните продукти.

Заменяйте млякото и сирената с ядкови напитки и соеви продукти. Яжте повече зеленчуци /краставици, моркови, домати, зеле и др./ и плодове /сливи, киви, ягоди/. Похапвайте още бадеми, орехи и други ядки.

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати