Как да подготвим кожата за бръснене?

Как да подготвим кожата за бръснене?

Подготвянето на кожата за бръснене за мнозина може да изглежда като напълно несъстоятелен ритуал, но истината е, че той прави премахването на нежеланото окосмяване по-лесно и по-успешно. Освен това ще ви предпази от някои нежелани последствия. Ето защо е добре тази към тази практика да се придържат както дамите, така и господата.

Много важно е преди самото бръснене кожата да се почисти внимателно с подходящ за съответната зона козметичен продукт. Ексфолирането на кожата също е от полза, тъй като премахва мъртвата кожа и отпушва порите. Все пак трябва да се има предвид, че с него не бива да се прекалява.

/Всъщност според експертите почистването на кожата с ексфолиращ продукт зависи от типа на съответната кожа, ето защо се консултирайте с дерматолог, който да определи колко често в седмицата трябва да предприемате тази стъпка/.

След като кожата в участъка, който смятате да обезкосмявате, е добре почистена, определете посоката на растежа на космите. Важно е бръсненето да става по тази посока, а не обратно на нея. Да, това няма да ви осигури възможно най-близък досег на бръснача до кожата, но пък ще я предпази от раздразнения или поява на подкожни косми.

След като сте определили посоката на косъма, е добра идея да нанесете овлажняваща субстанция върху космите и кожата. За целта можете да си набавите специални козметични продукти, подходящи за вашия тип кожа. Когато приключите с нанасянето на съответния гел, пяна или балсам, можете най-после да се захванете и с бръсненето.

Рейтинг

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати