Как се прави синапена лапа при грип и настинка?

Как се прави синапена лапа при грип и настинка?

Прилагането на синапена лапа при простуда или грип е изпитано народно средство за облекчаване на оплакванията. За да си я приготвите, ще са ви нужни една част прашец от синап и три части царевично брашно.

Налейте малко вода и разбъркайте, като целта е да се получи тесто. То се сплесква и се поставя върху гърдите, които обаче преди това са били добре намазани с вазелин, свинска мас или друга мазнина.

Така приготвената лапа се оставя да престои 10-15 минути, след което се отстранява. Затоплянето ще стимулира кръвообръщението, а лютото ухание ще спомогне за раздвижване на секретите.

Вариант е също така при настинка краката да се намажат със свинска мас, а след това и с малко по-рядка смес от брашно и счукан синап. След което се обуват чорапи. Добре е болният да остане така поне половин-един час.

Според друга рецепта при настинка и грип могат да се смесят счукан синап и брашно в еднакви части, като към тях се добави хладка вода и малко оцет. След това получената субстанция се разпределя върху плат, с който пък се налага болното място за 10-15 минути.

Когато прилагате лапи със синапено семе, бъдете много внимателни, тъй като то може да раздразни кожата. В случай че усетите сериозен дискомфорт, докато го използвате, веднага до отстранете от кожата си и се измийте със студена вода.

Рейтинг

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати