Как се премахва подкожна пъпка?

Как се премахва подкожна пъпка?

Пъпките за ужасно досадни. В някои случаи те са не само досаден козметичен проблем, но и основателна причина да се сърдим на целия свят от сутринта. Онези, които страдат от пъпки, обаче ще ви кажат, че единственото нещо, по-неприятно от пъпка, е тя да е подкожна.

Премахването на подкожни пъпки не е лесна работа. Специалистите препоръчват да не се опитвате да я изстискате насила, защото механичното притискане на кожата буквално ще вкара насила гной в по-дълбоките пластове на кожата. Има опасност гнойта дори да навлезе в кръвоносната ви система и дори да причини сепсис, ако сте твърде настоятелни.

В аптечната мрежа се продават различни препарати, с чиято помощ може да се опитате да се отървете от досадната подкожна пъпка. Обикновено пъпката се третира с някакъв крем, лосион против акне, антибиотичен унгвент, изсушаващ медицински коректор или лекарствена паста против херпес.

Може да си приготвите собствен лосион против пъпки с помощта на 1 опаковка Камфоров спирт, 1 опаковка солфатиазол и 3-4 аспирина. Продуктите се разтварят в спирта и засегнатият участък се тушира няколко пъти дневно.

Подкожните пъпки отлично се повлияват от компреси с ихтиол върху марля, но не бива да забравяте, че ихтиолът в никакъв случай не трябва да се използва в областта на лицето.

Струва си да опитате да залепите обикновен анкерпласт върху пъпката (от старите, не от новите дишащи модели), за да задушите пъпката и да накарате гнойта да пробие на повърхността.

Ако нищо от описаното дотук не ви помогне или въпреки всикчо пъпката отказва да се махне и продължава да нарастна, е препоръчително да потърсите компетентна медицинска помощ.

Съветът има информативен характер и не замества консултацията с лекар!

Рейтинг

3.4
Общо 7 гласували
5 2
4 2
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати