Вредна ли е консумацията на сладко при децата?

Вредна ли е консумацията на сладко при децата?

Когато децата са между 2-3 години, родителите са тези, които избират с какво да се хранят мъниците. Добре е в този период да се ограничат от консумацията на захар, шоколад и газирани напитки.

Това са храни, с които бързо се свиква и ако не ги получат, започват да плачат, стават нервни и трупат негативни емоции. Захарта действа пристрастяващо, тя влияе на настроението им, действа като наркотик.

Всички тези сладки удоволствия водят до отслабване на имунната система, намаляват активността на белите кръвни клетки. В много продукти има скрита захар, намира се дори в детските пюрета, сокове, чай, лекарства, затова винаги четете етикета.

Вредна ли е консумацията на сладко при децата?

Днес децата употребяват много повече захар, шоколад и други вредни храни. Всичко това води до разваляне на зъбите, поява на кариеси, затлъстяването е друг проблем, а това води и да сърдечносъдови заболявания.

Опасните храни мога да се включат в менюто на детето, ако са в допустимо количество, но не всеки ден. Какво количество от тези храни трябва да присъства в менюто на децата е указано в наредба 23 от Министерството на здравеопазването.

Там е посочено в каква възраст децата колко калории могат да приемат на ден, колко въглехидрати да има в храната им. За жалост никой не чете тази наредба и това води до много заболявания при децата.

Сладкото вреди на децата,затова не прекалявайте с тези храни. Малки дози шоколад ще предпазят децата от развитие на бъдещи алергии. Но при всяко положение консумацията на сладко при децата трябва да се контролира. Помнете, че сладките храни са съсипали много човешки животи,затова пазете децата си, ако ги обичате.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати