ezine.bg»Съвети»Как се пържат гъби в масло?

Как се пържат гъби в масло?

Румяна СалалийскаРумяна Салалийска
Ветеран
38313541135
Как се пържат гъби в масло?

Как приготвим неустоими и уханни пържени гъби в масло? Това е уникално ястие с гъби, което малки и големи обичат.

Важното в случая е да не ги пържите прекалено дълго, за да не се съсипят или да пък да залепнат за тигана. А това може да се избегне, като следваме няколко прости стъпки. Ето как се пържат гъби в масло!

Най-напред не трябва да забравяме да измием много добре гъбите и да ги нарежем. След това на слаба до средна температура слагаме маслото в тигана да се разтопи.

За около 600/700 г гъби маслото трябва да е не повече от 1/2 пакет. Добавяме гъбите и разбъркване внимателно за около 3 минути, докато гъбите започнат да пускат вода.

Добавяме сол и черен пипер на вкус. Оставяме да се готвят, докато водата извори, като разбъркваме от време на време, за да не изгорят гъбите или да залепнат за тигана.

Когато вече са готови, сваляме от котлона и захлупваме с капак за около 2 минути, да починат. По желание можем да добавим и други подправки, а също така и лук към готовите пържени гъби с масло.

Това ястие става сравнително бързо и е подходящо както за лек обяд или бърза вечеря, така и за вкусно мезе към бира например.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати