Ароматната гъбена супа може да подобри настроението ви и да ви накара да се почувствате неочаквано уютно. Тя е лека и няма опасност да ви навлече излишни калории, които след това да се чудите как да изгорите. А освен всичко друго е и полезна супа и ще допринесе за по-крепкото ви здраве.
Ето и как да приготвите гъбена супа:
Гъбена супа за душата
Необходими продукти: 0,5 литра високомаслена сметана, гъби по избор - около 500 г, 2 скилидки чесън, 2 броя картофи, черен пипер на вкус + др. подправки по избор, масло за пържене
Начин на приготвяне: Първо подгответе продуктите за гъбената супа. Обелете картофите и ги оставете да се варят, като гледайте водата да ги покрива буквално с 2 см. Докато картофите се варят, можете да запържите гъбите.
Нарежете ги на малки кубчета, обелете чесъна и запържете заедно с маслото до златисто кафяво. Подправките за гъбена супа са: мащерка, розмарин, прясно смлян черен пипер. Добавете гъбите към чесъна и запържете до готовност.
Последната стъпка в рецептата за гъбена супа за душата! Веднага след като картофите са готови, източете водата, но не я отцеждайте напълно. Добавете пържените гъби и сметаната и разбийте всичко с ръчен блендер. След това сложете крем супата от гъби на бавен огън и оставете да заври.
Ето че нашата гъбена супа със сметана е готова. Винаги може да ви стопли и засити в хладно време, а в по-топлото - може да се ползва изцяло като основно ястие, защото маслото и сметаната я правят доста засищаща. Приятен апетит!