Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пикантен черен дроб
Лукът се нарязва на ситно и се задушава във олиото. Като порозовее, се добавя червеният пипер и дробът, нарязан на парчета.
Разбърква се, за да се задуши, след което се добавят печените и нарязани чушки и нарязаните домати...
Задушен черен дробВ същото масло се задушава нарязаният лук до златист цвят, поставя се върху черния дроб, поръсва се със сол, черен пипер и магданоз.
Може да се поднесе и полят с доматен, гъбен или сметанов сос....
2
Паниран черен дробПоръсва се с черен пипер и се панира в силно загрята мазнина, като последователно се потапя в брашно и яйце.
Преди консумация се поръсва със сол....
1
Печен черен дроб
Нарежете черния дроб на филийки и го залейте с виното и дафиновия лист. След 2 часа изсипете в тавичка, обилно намазана с олио.
Печете дроба в предварително загрята фурна до готовност....
Задушен черен дробВ същото масло се задушава нарязаният лук до златист цвят, поставя се върху черния дроб, поръсва се със сол, черен пипер и магданоз.
Може да се поднесе и полят с доматен, гъбен или сметанов сос....
2
Пържен черен дроб
Нарежете черния дроб на парчета. Посолете и го залейте с млякото. Оставете го да престои минимум 1 час.
Извадете го от млякото, оваляйте всяко едно парче в брашно и го изпържете в сгорещено олио до зачервяване и от двете...
Кавърма с черен дроб
Добавете зърна черен пипер и зърна бахар към ориза. Преди да е напълно готов, поръсете с куркума, ако е необходимо - още малко сол, и разбъркайте добре....
Черен Дроб на СкараИзмиваме добре свинския дроб и го нарязваме на филийки, около 1 см дебели.
В купа поставяме всички продукти и добавяме черния пипер, разбъркваме и покриваме с капак.
Оставяме така за около 4 часа.
Отцеждаме като...
3
Черен дроб в гювечДробът се реже на парчета с дебелина около 1 см или по-малко. Измива се и се слага в глинен гювеч.
Върху него редите нарязания на шайби или ленти лук и гъбите (ако са по-малки може и цели, или пък ако са големи ги нарежете...
2
Черен дроб в панировка
После всяко едно поръсваме и с черен пипер и със сол.
В три отделни чинии слагаме брашно, галета и 2 разбити с тел яйца.
Парчетата дроб овалваме последователно всяко едно в брашно....
Кървавица с черен дроб
Слагат се в подходящ съд и се заливат с около 4-5 литра подсолена вода, добавят се дафиновите листа, зърната черен пипер и се сваряват на много бавен огън. От време на време се разбъркват, за да не залепнат....
Предястие от черен дроб
Суровият дроб се нарязва на не много дебели ленти, подправя се със сол и черен пипер.
Всяко късче се завива в парче бекон....
Задушен агнешки черен дроб
В 2 с.л. олио задушаваме нарязания на едро лук.
Прибавяме солта и черния пипер и оставяме под капак на умерен огън.
След като омекне лукът, махаме капака засилваме огъня и оставяме да изври водата от лука.
Измития...
Паниран агнешки черен дроб
Всяко парче паниран агнешки черен дроб се пържи от двете страни и се изкарват върху кухненска хартия. Сервира се Панираният агнешки черен дроб с гарнитура по желание....
Задушен телешки черен дроб
Сервирайте задушения телешки черен дроб, докато е топъл.
Да ви е вкусно!...
Пастет от черен дроб
Дробът се измива и нарязва на парчета. Прибавят се сланината, също нарязана на парчета, морков, целина и лук. Залива се с 1/3 чаша вода и се слага да ври.
След като омекнат продуктите се добавят 1-2 дафинови листа и се...
Черен дроб с картофи
Добре измития и подсушен дроб се нарязва на кубчета - не много малки.
Слагаме го в тава и овалваме в царевично брашно, сол и червен пипер (като панировка).
Загряваме олиото и пържим дроба на по-малки порции, за да не...
Черен дроб по селски
Лукът и гъбите се нарязват на полумесеци, морковът - на колелца, чушките - на едро. Първо запържете лука и морковите.
После добавете свинския дроб (предварително накиснат в малко прясно мляко и отцеден), нарязан на парчета...