Ако работиш на бюро, те грози тази страшна болест

Ако работиш на бюро, те грози тази страшна болест

Продължителният престой на бюро през последните години намира все повече противници. След като стана ясно, че заседналият живот води до затлъстяване, понижено сексуално желание, схващане и куп други проблеми, сега учените откриха още една вреда от него.

1

Деменция

Деменция - най-новите статии, избрани публикаци и идеи. Практична информация на тема Деменция от Ezine.bg. Обзор на статиите за Деменция. Български сайт за здраве, диети, дом, родители и деца и Деменция.
Деменция - Липсата на обоняние е ранен симптом на Алцхаймер

Липсата на обоняние е ранен симптом на Алцхаймер

30.08.20170550

Учени обявиха, че са открили малко известен симптом на болестта на Алцхаймер, който може да помогне за по-ранна диагностика на страдащите от коварното заболяване.

Деменция - Три чаши кафе на ден пазят от деменция

Три чаши кафе на ден пазят от деменция

03.12.20160255

Учени твърдят, че пиенето на три чаши кафе на ден намалява риска от деменция. Умерената консумация на кофеин може да предотврати образуването на токсични бучки в мозъка, свързани с болестта на Алцхаймер.

Деменция - Невротичните ревнивки ги грози деменция

Невротичните ревнивки ги грози деменция

27.07.20160631

Дамите, които са прекалено обсебени от ежедневните си проблеми или са ревниви и песимистично настроени, са два пъти по-застрашени от това коварно заболяване в сравнение от уравновесените представителки на нежния пол, показва ново проучване.

Деменция - Хоровото пеене помага при старческа деменция

Хоровото пеене помага при старческа деменция

17.07.2016093

Пеенето в хор подобрява здравословното състояние на възрастните, които страдат от старческо слабоумие, установиха британски учени. Старческата деменция може да се окаже възвратима.

Деменция - Като на кино! 80-годишен мъж се грижи за болната си от деменция съпруга

Като на кино! 80-годишен мъж се грижи за болната си от деменция съпруга

06.03.20160973

Точно като във филма Тетрадката 80-годишният Малкълм Козинс се грижи за болата си от деменция съпруга и всеки ден ѝ разказва отново за голямата им любов. Наскоро двамата отпразнуваха диамантена сватба.

Деменция - Японци лекуват деменцията с хазарт

Японци лекуват деменцията с хазарт

07.01.20160259

Освен негативни последици от хората в напреднала възраст, хазартът може и да е полезен. В Япония именно с него лекуват една от най-страшните болести – деменцията.

Деменция - Революционно! Гъбички в мозъка са причината за Алцхаймер

Революционно! Гъбички в мозъка са причината за Алцхаймер

19.11.20150889

Установено е, че Алцхаймер, подобно рака и инфаркта, са болести на развитите държави. Те поразяват най-вече възрастните хора. Испански учени са открили още една и може би най-основна причина за поява на заболяването

Деменция - Дебеланковците по-рядко страдат от деменция?

Дебеланковците по-рядко страдат от деменция?

26.04.20150239

Ново изследване на университета в Ню Йорк твърди, че хората с наднормено тегло страдат по-рядко от деменция и коварната болест на Алцхаймер, предава Дейли Мейл.

Деменция - Запоите на младини увреждат мозъка

Запоите на младини увреждат мозъка

07.04.20150536

Алкохолните напитки, които са изпити на по-крехка възраст, могат да доведат до изменения на ДНК, обясняват американски учени. В същото време в САЩ пускат и алкохол на прах

Деменция - Болест на Алцхаймер

Болест на Алцхаймер

01.04.201504949

Болестта на Алцхаймер е една от разпространените деменции след шестдесет и петата година. Симптоми, причини и предпазване от Алцхаймер.

Деменция - Губите се на памет - дебне ви инсулт

Губите се на памет - дебне ви инсулт

17.12.201402829

Ново изследване, проведено в Холандия, показа интересна зависимост – хората, които са завършили университет и имат проблеми с паметта, са изложени на реален риск от инсулт.

Деменция - Виаграта лекувала и деменция

Виаграта лекувала и деменция

15.12.20140822

Учените обясняват, че лекарството наречено Tadalafil, което е от семейството на виаграта, спомага за разширяването на кръвоносните съдове.