Сексът направил хората по-устойчиви на инфекции

Сексът направил хората по-устойчиви на инфекции

0

Ново изследване твърди, че сексът прави хората много по-устойчиви на инфекции, тъй като чрез него те стават по-способни да се адаптират към заплахите на постоянно променящата се околна среда.

1
Инфекции - най-новите заглавия, авторски публикаци и идеи. Практична информация на тема Инфекции от Ezine.bg. Обзор на статиите за Инфекции. Български сайт за здраве, фитнес, дом, родители и деца и Инфекции.
Инфекции - Пазете си тлъстините - защитават от инфекции

Пазете си тлъстините - защитават от инфекции

20.12.20160841

Тлъстините, от които всеки иска да се отърве, са много по-полезни, отколкото се смяташе досега. Те се оказват първата защита от патогени, обясняват учени от университета в Питсбърг

Инфекции - Подути лимфни възли: какво да предприемем?

Подути лимфни възли: какво да предприемем?

26.11.20160978

Ако имате подути лимфни възли, трябва незабавно да се обърнете към лекар. Те са знак за заболяване на организма, което може да е възпаление, инфекция или отключено злокачествено заболяване.

Инфекции - Учените категорични: Лекуваме пневмония и бронхит с Витамин D

Учените категорични: Лекуваме пневмония и бронхит с Витамин D

24.11.20160282

Витамин D може в най-скоро време да започне да се използва за лечение на смъртоносни респираторни вируси, сочи ново проучване.

Инфекции - Вирусът Зика причинява Алцхаймер

Вирусът Зика причинява Алцхаймер

02.09.2016070

Последни изследвания показаха, че вирусът Зика не застрашава само бременните жени и по-точно техните бебета, но и възрастните хора. Според данните заразата може да предизвика големи и трайни увреждания на мозъка.

Инфекции - Вагинални промивки - враг номер 1 на всяка жена!

Вагинални промивки - враг номер 1 на всяка жена!

09.07.20160190

Сега едно ново изследване определя вагиналните душове като опасен метод на лечение, излагайки жените на повишен риск от вредни химикали – фталати.

Инфекции - Антибиотичната резистентност – новата заплаха за човечеството

Антибиотичната резистентност – новата заплаха за човечеството

24.05.20160218

Необходими са спешни действия за налагане на контрол върху употребата на антибиотици, алармира ново научно изследване. Това трябва да стане преди лекарствата да спрат да работят и да оставят множество болести нелечими – нещо, което ще причини огромни щети

Инфекции - Ето ги правилните храни за предпазване от гъбички!

Ето ги правилните храни за предпазване от гъбички!

01.04.201601453

Никой не може да бъде напълно сигурен, че ще остане незасегнат от гъбична инфекция, но все пак можете да намалите риска, като поддържате имунитета си висок и спазвате известни правила.

Инфекции - Средновековният лек с лук и чесън, който цери очни инфекции

Средновековният лек с лук и чесън, който цери очни инфекции

15.09.201501766

Учени забъркаха древен англосаксонски лек за очни инфекции, който съдържа лук и чесън, и с изненада откриха, че той лекува по-добре от най-добрите съвременни антибиотици.

Инфекции - Кондом сменя цвета си при контакт с инфекция

Кондом сменя цвета си при контакт с инфекция

01.07.20150200

Презервативът може да открива инфекции като сифилис и хламидия, след което да променя цвета си в зависимост от това какви са бактериите.

Инфекции - Ушни инфекции

Ушни инфекции

24.06.201501600

Ушните инфекции са сред най-честата причина за посещение на лекар в детска възраст. Ушните инфекции могат да причинят усложнения като увреждане на тъпанчето и менингит. Симптоми и лечение при ушни инфекции.

Инфекции - Стафилококова инфекция

Стафилококова инфекция

09.06.2015040550

Стафилококовата инфекция се предава при контакт от човек на човек. Стафилококовата инфекция е опасно състояние, което трябва да се лекува навреме. Превенция на стафилококова инфекция.

Инфекции - Храни за по-висока устойчивост на инфекции

Храни за по-висока устойчивост на инфекции

07.06.20150507

Храната, която поемаме, е от съществено значение за нашето здраве. Има няколко продукта, които са в състояние да подпомогнат имунната ви система и да ви направят по-устойчиви на инфекции.

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

  • Новини и Съвети

  • Нови
  • Последно коментирани
  • Популярни
  • Най-коментирани