Как да тренираме в онези дни

Как да тренираме в онези дни

0

Онзи период от месеца е до болка познат на всяка жена. Много от дамите изпитват дискомфорт да тренират в периода на менструацията. За да сте напълно наясно какво се случва с тялото ви и как да се справите, вижте нашите съвети

1
Менструация - актуални заглавия, авторски публикаци и идеи. Практична информация за Менструация от Ezine.bg. Преглед на статиите за Менструация. Онлайн журнал за здравословен живот, красота, дом и градина, семейство и Менструация.
Менструация - Изобретиха шоколад, който облекчава менструалните болки

Изобретиха шоколад, който облекчава менструалните болки

12.11.2016085

Собствениците на известна швейцарска шоколадова фабрика твърдят, че са създали специален шоколад, който може значително да облекчи болките, характерни за месечния цикъл.

Менструация - Как да съкратим времетраенето на менструацията?

Как да съкратим времетраенето на менструацията?

12.06.201607884

Продължителността на менструацията при жените варира, но средно продължава между пет и седем дни. Това е изключително стресиращ и досаден период. Може да приложите някои от триковете, които могат да го накарат да спре по-бързо.

Менструация - Кога настъпва лутеалната фаза

Кога настъпва лутеалната фаза

09.06.20160224

Лутеалната фаза е периодът от менструалния цикъл между началото на овулацията и деня преди новия менструален цикъл. Названието идва от латинското наименование корпус лутеум и означава жълто тяло

Менструация - Жените ползват над 5000 израза, за да кажат, че са в цикъл

Жените ползват над 5000 израза, за да кажат, че са в цикъл

04.03.20160593

Както всеки знае, менструацията е съвсем нормален процес от живота на една жена. Въпреки това на много от дамите все още им е трудно, или по-скоро неудобно, да наричат нещата с истинските им имена.

Менструация - Кажете Чао на менструалните болки с този средновековен метод!

Кажете Чао на менструалните болки с този средновековен метод!

17.02.20160877

Днес жените разполагат с най-различни методи за справяне с всички неразположения по време на месечния цикъл. В миналото дамите също са страдали от менструални болки, но са имали доста по-нетрадиционни методи за справяне с дискомфорта.

Менструация - Връзката между желанието за шоколад и цикъла

Връзката между желанието за шоколад и цикъла

23.10.20150768

Изследвания показват, че 97 процента от жените и 68 процента от мъжете обичат да похапват шоколадови десерти. Съединението фенетиламин в шоколада подпомага освобождаването на ендорфини, които, от своя страна, предизвикват чувства на страст и любов.

Менструация - Не яжте тези храни по време на месечния ви цикъл!

Не яжте тези храни по време на месечния ви цикъл!

13.10.201506723

Месечното неразположение причинява определен дискомфорт на всяка жена. За да го намалите, е добре да подбирате храната, която консумирате.

Менструация - Дисменорея

Дисменорея

02.06.201501200

Дисменореята е болезнена менструация, която протича с болки в таза и коремната област. Причини за дисмонорея. Хранене при дисмонорея. Лечение на дисмонорея. Народна медицина при дисмонорея

Менструация - Аменорея

Аменорея

20.05.201504174

Аменореята е женско състояние, при което менструацията отсъства. Амонорея засяга около 1 процент от жените, които са в репродуктивна възраст. Симптоми при Аменорея и лечение на амонорея.

Менструация - Липса на овулация

Липса на овулация

06.05.201508190

Абсолютен мит е, че менструалното кървене е сигурен признак за наличието на овулация. Дори и една жена да има редовен цикъл, то това не е гаранция, че настъпва и редовна овулация.

Менструация - Нередовна менструация

Нередовна менструация

07.04.2015119152

Често нередовната менструация е съпроводена с изменения в продължителността на менструацията. Има различни причини за нередовната менструация. Лечение на нередовна менструация.

Менструация - Ендометриозата е изпитание за жените

Ендометриозата е изпитание за жените

03.10.2014019851

Ендометриозата е хронично заболяване, което се среща при приблизително 10 от жените по целия свят. Най-честите причини, които могат да накарат жената да се посъветва с медицинско лице, са болката и затруднения със забременяването.

Избрани

Популярно по Темата

 • Споделени Истории

 • Нови
 • Коментирани
 • Популярни
 • Любими
 • Google+
 • Pinterest

 • Новини и Съвети

 • Нови
 • Последно коментирани
 • Популярни
 • Най-коментирани