Калциеви соли и калциеви отлагания - как ни вредят?

Калциеви соли и калциеви отлагания - как ни вредят?

0

Калциевите соли се изграждат в организма и се натрупват в области, наричани калциеви отлагания. Те могат да се появят навсякъде – както в меките тъкани, така и в костите. Повечето области, в които има калциеви отлагания, се нуждаят от медицинска помощ.

1
Стави - последните теми, подбрани публикаци и препоръки. Информация на тема Стави от Ezine.bg. Списък на статиите за Стави. Online портал за здраве, красота, дом, семейство и деца и Стави.
Стави - Защо носенето на портфейл в задния джоб може да ви съсипе?

Защо носенето на портфейл в задния джоб може да ви съсипе?

07.12.20160159

Ако редовно носите портфейла си в задния джоб, освен че улеснявате джебчиите, вредите и сериозно на здравето си, показва ново проучване

Стави - Как да разпознаете ставния ревматизъм?

Как да разпознаете ставния ревматизъм?

06.12.20160648

Ако искате да се предпазите от ставен ревматизъм, винаги внимавайте да не се излагате на течение, хранете се правилно, без да гладувате. Избягвайте стреса и консумацията на тлъста и мазна храна.

Стави - Болки в китките? Лъжица захар може да помогне!

Болки в китките? Лъжица захар може да помогне!

27.08.201603962

Проучвания са доказали, че приблизително 65 процента от хроничните болки в китките се дължат на синдрома на карпалния тунел. Заболяването представлява притискане на срединния нерв на ръката в една анатомична затворена структура на китката и дланта

Стави - Упражнения при коксартроза

Упражнения при коксартроза

21.06.201601321

Коксартрозата е хронично възпаление на тазобедрената става, която има основен принос за нормалното движение на човека. Точно и поради тази причина трябва всекидневно системно лечение, съобразено с препоръчани от лекар методики и лекарства.

Стави - Лесни домашни упражнения при артрит

Лесни домашни упражнения при артрит

18.11.20150738

Според кинезитерапевтите именно правилното раздвижване може да пребори схващането и да намали дискомфорта.

Стави - Превенция на дископатия

Превенция на дископатия

23.09.201501784

За запазване нормалната и безболезнена подвижност на всяка част на гръбначния стълб и превенция на дископатия е много важна правилната диета в ежедневието, както и спазването на определени навици.

Стави - Скъсване на ставна връзка

Скъсване на ставна връзка

24.06.201506374

Скъсване на ставна връзка е често срещана контузия, която се лекува най-често чрез гипсиране. Най-често скъсвани ставни връзки. Лечение при скъсване на ставна връзка.

Стави - Остеоартрит

Остеоартрит

24.06.201501289

Остеоартритът /ошипяване/ представлява дегенеративно заболяване, което поразява ставите. Остеоартритът обхваща една или повече стави. Симптоми и лечение при остеоартрит.

Стави - Как да се справим с остеохондрозата

Как да се справим с остеохондрозата

29.05.201501267

От съществено значение за бързото и ефективно лечение на остеохондроза е навременното посещение при специалист. А понякога и народната медицина се оказва много ефективна при лечението и облекчаването на остеохондроза

Стави - Какво да правим при болки в китките

Какво да правим при болки в китките

25.05.201507984

Болката в областта на китките може да бъдат причинена от т. нар. синдром на карпалния канал. Също неприятните усещания в тази област на горните крайници могат да се дължат на артрит, наранявания на ръцете, както и да са в резултат на подагра

Стави - Лечебна смес от йод и аспирин спасява ставите

Лечебна смес от йод и аспирин спасява ставите

19.05.2015118935

Рецептата е изключително лесна за изпълнение и за нея са необходими само три продукта, които могат да се намерят във всяка аптека. Сами се уверете в забележителната смес, а ето и как точно можете да си я приготвите.

Стави - Може ли да бъде излекуван артритът?

Може ли да бъде излекуван артритът?

12.05.201501199

Вече все по-често се срещат и по-млади хора, които дори не са навършили 40-годишна възраст, но които също се оплакват от болки в ставите. Трайното решение при артрит е подмяната на старата става с нова

  • Новини и Съвети

  • Нови
  • Последно коментирани
  • Популярни
  • Най-коментирани