Защо усещаме тежест в стомаха?

Защо усещаме тежест в стомаха?

0

Едно от най-честите оплаквания в клиничната медицина и изобщо във всекидневието, е тежестта в стомаха. Тя се проявява по всяко време, дори когато не сме яли нищо.

1
Стомах - най-новите статии, подбрани публикаци и идеи. Практична информация на тема Стомах от Ezine.bg. Обзор на статиите за Стомах. Български сайт за здраве, фитнес, дом, родители и деца и Стомах.
Стомах - Киселини в стомаха

Киселини в стомаха

26.06.2015114708

Киселините в стомаха са често срещан проблем, който засяга 1/3 от българите. Киселините в стомаха се провокират от храни, стрес и някои заболявания. Симптоми и лечение на киселини в стомаха.

Стомах - Важните храносмилателни ензими

Важните храносмилателни ензими

03.06.20150696

Ензимите са изключително важни за храносмилателната система. И не само. Всеки един ензим отговаря за определени физиологични процеси, които протичат в нашия организъм.

Стомах - Чай от лайка срещу главоболие и нервен стомах

Чай от лайка срещу главоболие и нервен стомах

16.03.20151989

Противовъзпалителното действие на лайката позволява билката да бъде използвана при проблеми с храносмилателния тракт. Чаят от лайка действа успокояващо при страдащи от колит, гастрит, газове, колики.

Стомах - Съвети за здрав храносмилателен тракт

Съвети за здрав храносмилателен тракт

11.03.201501019

От десетилетия се разглежда проблемът със здравословното хранене, още повече, че вече рядко можем да си набавим наистина пресни храни. Особено важен за доброто физическо и психическо състояние на човек е здравият му храносмилателен тракт

Стомах - Съвети при нарушено храносмилане

Съвети при нарушено храносмилане

05.03.201502810

Нарушеното храносмилане не позволява на храната в стомаха и червата да се разгражда правилно. Това се дължи на намалената секреция на стомашни сокове и липсата на достатъчно ензими.

Стомах - Какво трябва да знаем за туберкулозата на стомаха?

Какво трябва да знаем за туберкулозата на стомаха?

15.12.201401118

Заразяването може да стане по кръвен път или чрез поглъщане на бацилите, причинители на болестта, които се откриват в телесните течности.

Стомах - Важната роля на ензимите за нашето здраве

Важната роля на ензимите за нашето здраве

24.10.20142575

Ако организмът страда от дефицит на ензими, това може да доведе до проблеми не само в храносмилателната система, но и до нарушаване на функциите му като цяло.

Стомах - Ботоксът лекува рак на стомаха

Ботоксът лекува рак на стомаха

22.08.20140536

Това въздействие на ботокса върху рака учените си обясняват с факта, че той пречи на производството на ацетилхолин, основен невротрансмитер, който благоприятства деленето на клетките.

Стомах - Глутенът не подува корема, а ябълките

Глутенът не подува корема, а ябълките

28.05.201402842

Според специалистите, които са провели проучванията, единствените хора, които трябва да се откажат от консумацията на храни, в които се съдържа глутен, са болните от цьолиакия или целиакия.

Стомах - Бактерии определят слаби или дебели да сме

Бактерии определят слаби или дебели да сме

27.05.201438514

Полезните бактерии в стомаха ни оказват влияние върху теглото. Нарушената микрофлора води до напълняване. Нарушенията в състава на микрофлората водят и до промяна в обмяната на веществата.

Стомах - Да се сбогуваме с подутия корем

Да се сбогуваме с подутия корем

21.05.2014015253

Ако коремът ви е перманентно подут, сменете режима си на хранене - яжте пълнозърнести храни, пийте много вода и само нискомаслено мляко. Спортувайте при първа възможност и не ползвайте асансьор

Стомах - Възпалена лигавица на стомаха

Възпалена лигавица на стомаха

11.01.2014014972

Гастрит е състояние, при което лигавицата на стомаха е възпалена. Стомашната лигавица съдържа специални клетки, които произвеждат киселина и ензими, които помагат за разграждането на храната и за храносмилането ѝ

  • Новини и Съвети

  • Нови
  • Последно коментирани
  • Популярни
  • Най-коментирани