Ezine.bg»Споделени Истории»Любовни връзки и истории»Каза ми, че ме обича...като сестра

Каза ми, че ме обича...като сестра

Каза ми, че ме обича...като сестра
Моята история сигурно е до болка позната на повечето хора. От 2 години насам имам някакви чувства към един мъж, но нещата се развиха по различен сценарий от моя. Дълго време и двамата крихме какво изпитваме един към друг, но един ден аз направих първата крачка към признанието. Имахме прекрасна връзка, споделяхме си всичко и си говорехме с часове, когато погледите ни се срещаха и двамата изгаряхме от страст, подкрепяхме се в повечето от ситуациите, в които попадахме.

Освен хубавите моменти изпълнени с любов и нежност, ние водехме постоянни спорове и ден не минаваше без скандал. Моят характер е доста особен и съм избухлива и нервна личност. Рядко ще отстъпя на друг човек, дори когато греша не мога да се призная за виновна. Гордостта ми е много голяма, а инатът железен и всички тези мои качества сигурно го влудяваха. С времето се отдалечавахме и вече бяхме други, а аз винаги съм била ревнива, но сега наистина имах повод да ревнувам и реших да сложа край на връзката, за която съм копняла с години и то само, за да запазя гордостта си и да не преживея най-големия си страх-изневярата.

Той не спря да ме търси и да се интересува от мен, а аз съжалявах за стореното и опитах да сме просто приятели, както той пожела и не успях. Не мога да гледам, като на приятел човека, който целувах доскоро. Обясних му това и едва не поисках да започнем отначало, когато той ме "зашлеви" с изречението: Обичам те, като сестра. . . След това ми каза, че не може без мен и иска да сме просто приятели, защото явно не ме харесва достатъчно, за да имаме връзка.

Аз се разгневих и се почувствах отхвърлена и му казах да стои далеч от мен, ако не може да бъде близо. Не желая да съм приятелка с него и мисълта, че съм му "сестра" да ме убива. Искам да продължа напред, но сили нямам, за друг сърце не ми остана! Какво да правя, колко сърца невинни трябва да разбия и пак няма да го забравя, как да остана приятел с човека, когото обичам, как да го направя? Не мога и не искам! И сега накъде?
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (4)

Изпрати
93758
93758
10.04.2015 15:37
Съгласна съм с написаното от автора на долният коментар "Um4oo",но все пак има разлика между гордост и горделивост.Тя трябва да цени,обича,уважава и себе си не само мъжът до нея.Ако момичето беше постъпила по-друг начин щеше да е проява на неуважение към самата нея.Защото той е щял да й изневери,казал й е че я възприема като сестра и иска да са само приятели.И да тя може да подтисне желанията в себе си,защото го обича и да се опита да му бъде само приятелка,но от опит знам,че това не е особено полезно нито за нея нито за него.Не е егоизъм,че тя още го иска,а просто сърцето й има нужда от време да го преодолее.Вижданията с нейния бивш в такава ситуация не помагат много,защото нейното сърце ще тай надежда да са заедно.За да го пусне трябва тя самата да се отдели от него за което трябва дистанция и време... А той ако истински я обича като приятелка би и дал това време и тази дистанция,не е полезно и за него да се залъгва,че всичко е наред.Иначе също би могло да се нарече егоистично.Изобщо всички ние можем да се наречем егоисти,защото във всички нас ги има тези качества без изключение,но има и добрите им еквиваленти.Изобщо всички сме колкото лоши хора толкова и добри... И по същият начин и в една връзка са двама души и двамата грешни(той също не е постъпил правилно и също я е заблуждавал 2 год,че може да я обича като жена или сега я заблуждава от гордост,че я обича като сестра). Затова не е правилно да се търси вина или хората да се съдят едни други.По-важното е наистина момичето да се опита да продължи напред,а с времето сърцето й ще се излекува и отвори за любов.Ivory13 не разбивай чужди сърца,първо,че е много неморално,второ че не помага... Да казват,че една любов се лекува с друга,но това става едва когато си готов и отворен за нова любов,когато болката от старата любов си отиде напълно.Което май наистина отнема толкова време колкото е била и връзката(2 год връзка,2 год преодоляване).Но всеки си е различен някои по-бавно го преодоляват други по-бързо...Като полезни съвети за по-лесно преминаване през този период мога да ти кажа запълни времето си с работа,с хобита,срещи приятели,обърни внимание на близките дори преди това да не сте се разбирали...Сега имаш възможност да им дадеш повече любов,който дава любов и това ще получи. Ако си изпълнена с любов към всички и към себе си,то и ще получиш любов... Ще проявиш любов и към себе си ако останеш без приятел поне за известно време,за да обърнеш внимание на душата си,обогати я,намери информация,която ще ти отговори на въпросите,например Петър Дънов има неща казани за любовта които могат да ти помогнат,също християнска или будистка литература,абе каквото чувстваш,че искаш да четеш... Да останеш сама със себе си е по-добрият и успешен начин отколкото да насилваш сърцето си и разбиваш чуждите...Тази фраза е много подходяща за случая-"Любовта е не просто чувство,тя е състояние на духа"
4
0
Александър
Александър
09.04.2015 22:42
Момиче, момиче... кога ще се научиш, че в една връзка има двама човека. Кога ще се научиш, че такова нещо като гордост в едни отношения не съществуват. Гордостта в едни отношение е признак на егоизъм, признак на това, че не обичаш другия достатъчно за да пренебрегнеш себе си в такива моменти. Когато не сърцето говори, а разума тогава е най-страшно и тогава човек взима най-лошите решения, за които съжалява, както ти в момента. Стъпи си на краката, приема загубата, че не може да имаш нищо повече с този човек и го пусни да бъде щастлив с друга жена. Защото истинската любов се изразява в това да пуснеш човека да бъде щастлив, дори ти да платиш цената за това и ти да желаеш само най-доброто му. Но ти си егоистка и за това сега това не ти дава мира, защото не можеш да имаш това, за което копнееш, а когато той ти се е молел ти си се правила на горделива. Ами сега ще си береш плодовете. Продължи напред и към следващия човек не допускай същото и недей да залъгваш хората в живота си, ако не можеш да им дадеш любов, защото това един ден ще ти се върне стократно по същия начин, каквото си правила ти. Поздрави и успех.
2
0
Л
Л
08.04.2015 23:18
Здравей,

но да не си македонка ?
1
2
Мaрия
Мaрия
08.04.2015 22:37
И аз имах подобна ситуация!!Не можеш да останеш просто приятел с човека,когото обичаш,защото просто няма да има какво да си кажете.Ние с моя след като се разделхме си казахме да сме само приятели обаче след това не си казахме нищо ..Стояхме и се гледахме страннно!!Не може да има приятелтво между хора,които имат чувства един към друг все още,дори итова да е едностранно!!По-добре си постъпила като си му казала да не те търси!!!Ако спреш да имаш чувства към него,тогава може да му се обадиш!!!Успех!
5
0

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: