Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Споделени Истории»Любовни връзки и истории»Той няма амбиции и цели, да му дам ли шанс?

Той няма амбиции и цели, да му дам ли шанс?

Той няма амбиции и цели, да му дам ли шанс?
Никога не съм писала в подобни сайтове, защото не съм вярвала, че мога да получа реален съвет. Разчитам, че тук мога да чуя мнението, не на хейтъри, а на добри хора, по-зрели от мен и можещи да видят ситуацията от страни.

С приятеля ми сме заедно от близо година и половина. Живяхме заедно до скоро, но в момента живеем по отделно, поради финансови причини основно. Другата причина е, че караниците запичнаха да стават чести и то по въпроси, основно свързани с бита.

Той е прекрасен човек. Никога не е и не би ме обидил /ние бяхме приятели преди това/, вярвам, че ми е бил верен и настроението ми винаги е било значимо за това, как ще се чувства той.

Проблемът е в липсата му на амбиция. Той е много различен от мъжете, с които съм излизала преди това. Може би, една от причините да съм с него в началото бе, че исках нещо различно. Може би, малко наивно вярвах в истинската любов. Но напоследък усещам, че нещо ми липсва. Той няма амбиции, не следва мечтите си, няма стремеж за професионално и личностно развитие. Позволява си да остава без работа, да мързелува или да запълва ежедневието си със занимания, нетипични вече за неговата възраст.

Аз, смея да твърдя, изглеждам много добре. Слаба съм, висока съм, уча в хубав университет престижна специалност и работя на хубава позиция. . . предизвиквам неописуем интерес в противоположния пол. Преди си мислих, че това вече няма да ми прави впечатление. . че съм се наситила, но явно не. Сами разбирате, че започвам да го сравнявам с другите мъже в обкръжението ми, които са на високо ниво. Те са с хубава работа, с добри маниери, с изтънчен вкус. Явно не съм се наситила на такива! Просто съм го подтискала.

Опитах се да говоря с него /държа на откровеността/, но без резултат. Казах му всичко, което споделих и тук. Казах му, че то не е виновен и че явно просто не иска още да порасне и да вземе живота си в ръце. Дори му споделих, че за първи път си позволявам по-задълбочени комуникации с други мъже. Всичко това го стресна и обеща да се промени. . . за пореден път.

Дилемата ми е дали да остана с него, или не. От една страна, усещам, че се отблъсквам от него и накрая мога да го нараня, но от друга - имайки предвид мъжете днес, не си ли струва да дам още един шанс на мъж, който е галантен, нежен, верен и никога не би ме обидил или наранил?


Какво да правя?
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (8)

Изпрати
Автора
Автора
25.01.2016 15:48
Благодаря на всички за съветите!
Длъжна съм да кажа, че той вече има промяна. Намери си работа, която харесва. Виждам нов човек. Поднови си гардероба, стана по-амбициозен. Всичко това се отрази на нашата връзка положително. Има повече самочувствие.
Държа да отбележа, че нападките на някои потребители са неуместни. Не съм говорила за пари. Аз не съм бедна, даже напротив. Живея сама. Имам работа. Семейството ми също ми помага. Не търся мъж с пари. Под "успял мъж" визирам амбициозен човек, възпитан, със самочувствие и маниери. Не бързайте със заключенията.
Пожелавам приятно развитие на другите дами, които са споделили сходен проблем.
2
0
сс
сс
17.11.2015 11:37
просто вече всичко живо мисли само за пари , отношенията нямат значение, съгласен съм че мъжът трябва да се грижи за семейството и да осигурява пари , но ако търсите нещо друго не тормозете мъжете си ами си ебете майката ,затова скъпи жени преди да се обвържете с някого изучете характера му преди за създавате деца нещастници маши на вашето отмъщение.бъдете зрели преди да се ебеш първо отсявай а не да се омъжиш за първия който ти обърне внимание когато си неопитна
1
4
Милена
Милена
07.11.2015 23:39
Аз съм в момента в това положение. Дори имаме дете, но той не се интересува от нищо друго, освен да излиза на дискотеки. Аз го обичам дори повече от себе си, но в същото време много ме дразни с това неговото нехайство. И аз като теб, като се поогледам и виждам, че има много по успели мъже от него, който дори проявяват интерес към мен и детето ми, и са съгласни да ни издържат, но аз не мога да живея с човек когото не обичам. Според мен ти самата трябва да разбереш, дали можеш без него или не.
2
42
Пламена M.
Пламена M.
16.11.2015 17:48
Какви хора сте, не разбирам, това някаква висша форма на мазохизъм ли е или просто любовта ви е изпила мозъка. Още повече - всичките ти действия оттук нататък трябва да бъдат съобразени с нуждите и в полза за ДЕТЕТО. Нищо друго няма значение, никой ли не го разбира това?
2
0
Иво
Иво
12.11.2015 16:01
Махайте се и двете, не се излагайте, защото цял живот така ще го карате...
0
27
ивайло
ивайло
01.11.2015 15:39
Имай предвид, че той ако сега няма желание за никакво развитие, след 10 години ще легне изцяло на гърба ти. Ще дойде ден когато ще правите семейство и деца, ти ли ще издържаш всички? Аз като мъж ще ти кажа, че се скъсвам от работа да живее семейството ми добре, имаме едно детенце, и да не се лишава от нищо.

Имам близка роднина, на която мъжа и не иска да работи, само пуши и игри играе, даже и хазарт понякога. 5 лева да види отнякъде отива да ги проиграе или изпуши. Не го интересуват деца, жена нищо. Само изнудва жена си да му дава пари всеки ден... трагедията е пълна и историята е много грозна отстрани.

Раздялата е крайна мярка на една връзка, но ако трябва го направи. Бъди твърда сега, за да не съжаляваш цял живот. Постави ясен ултиматум какво искаш, и ако не го изпълни знае не е човека за теб.

Имай в предвид и друго нещо, ти ще завършиш, ще се развиеш професионално, и един ден ще изкарваш добри средства. Но когато една жена изкарва повече от един мъж, тогава много мъже се комплексират и започват други проблеми... така че опичай си акъла докато е време
18
44
Пламена M.
Пламена M.
03.11.2015 10:45
И за да сме по-точни - започва да изневерява, защото се чувства пълноценен само в очите на някоя, която е по-ниско от него и му се възхищава. :) За всичко съм съгласна с Ивайло.
4
0
ф
ф
30.10.2015 22:16
Според мен вече си взела решението,аа щом се и карате не виждам накъде отиват нещата,а на колко е години,те мъжете озряват по-късно?
2
42
Пламена M.
Пламена M.
30.10.2015 17:03
Има два варианта - след като те изгуби за известно време да се стегне и да започне да се държи по адекватен за възрастта му начин. Втори вариант - зарязваш го и си намираш някой по-нормален. Но внимавай, защото хората са казали: "Не изпусках питомното, за да гониш дивото..".
6
0
Ж
Ж
30.10.2015 15:57
Ти не го харесваш.
По добре го остави заради самата себе си и него.
И помни колелото се върти, днес си в калта утре на там където искаш.
1
6
...
...
30.10.2015 13:56
Бягай,ама много далече.В момента съм с такъв.Ужасно е ,да живееш с такъв.Аз,направих грешката и заживяхме с него.
3
6
miglena
miglena
30.10.2015 17:00
Бягай и ти тогава...
7
0

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: