В голяма дупка съм и нямам за какво да се събудя сутрин

В голяма дупка съм и нямам за какво да се събудя сутрин
Снимка: ezine.bg
Здравейте,

На 27 години съм. Напоследък, в последните няколко месеца съм попаднал в голяма дупка и не знам как да се измъкна. Загубих интерес към всичко. Напуснах работа след 5 години. Работа на която получвах доста прилично възнаграждение. Даже не си и търся нова. Просто не парите са това от което имам нужда в момента. Излизам с приятели, но не ми е забавно, не говоря, само ги слушам как се майтапят. Имам чувството, че сутрин нямам за какво да стана.

Имам дългогодишна приятелка, но чувствата помежду ни отдавна сякаш са отлетели. Може би и двамата ни е страх да останем сами. Нямаме достатъчно общи интереси и възгледи за живота. Не мисля, че ще продължим още дълго. Чудя се кой ли ще направи първата крачка. Някакси не мога да ѝ го причиня. Знам че прекалено много ще страда и ще й е трудно да се оправя сама. Предпочитам тя да ме остави.

Отделно от това нищо не ми е интересно. Трябва да намеря своята муза. Мился, че това би ми помогнало. Искам да бъда такъв какъвто бях преди - весела душа. Надявам се, че моментното ми състояние ще отмине, но въпроса е кога. . .

Извинявам се за спама, просто имах нужда да споделя.

Рейтинг

4
Общо 7 гласували
5 3
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Изпрати
Мария
Мария
18.03.2016 05:58
plami_am когато не разбираш един човек през какво минава, по-добре си замълчи. Най-лесно е да кажеш сам си си избрал, ти може да си имал/а повече късмет в този живот и това първо, че не ти дава право да коментираш толкова грозно и второ, означава че не си си взел/а важни уроци. Да, няма много позитиви в тежката съдба, но ти сам не избираш дали ще те зарежат родителите ти, дали ще те продадат да проституираш, дали ще ти изневеряват и т.н. Не съди, нямаш право, а се замисли защо мнението ти е толкова вятърничево и до къде си стигнал душевно изобщо.
0
0
Нина
Нина
21.03.2016 12:00
Ами реалко промяната започва от самия теб. Аз не виждам нищо чак толкова грозно, ако човек истиснки иска да се промени и да преоткрие себе си, наистина е редно да започне от смяната на компания, обкръжение, ако ще самата среда, както е направил той с работата. Дано да открие себе си!
0
0
miglena
miglena
08.03.2016 12:53
Честно казано и аз мисля, че е временно. Явно обаче положението е тежко, щом се чувстваш по този начин. Не съжалявай за работата - тъкмо ще имаш време да си починеш и да обмислиш живота си. Сега е времето да преоткриеш себе си. Опитвай нови неща, запознай се с нови хора и запомни, че винаги има причина да се живее - просто трябва да я откриеш. Успех!
0
0
Киякова
Киякова
21.02.2016 10:08
Трябва да опознаеш себе си, да осъзнаеш силните и слабите си страни, своите цели....Ако решиш да поговориш с психолог за това - свържи се с мен.
0
0
Liliya
Liliya
12.02.2016 19:17
Много добре те разбирам. И аз бях доста дълго време в подобна дупка и всичко друго е просто идентично. Но в моя случай причината беше заболяване, с което не успявам да се преборя.
Това, което направих е да приема нещата и да търся такива, които ме радват. Почувствах се по-добре, когато успях да намеря начин да съм полезна на другите.
А относно връзката аз просто бях искрена. Признах как се чувствам, за страховете си... за всичко, казах на човека, че е свободен и му желая щастие, а то нещата взеха, че станаха по-хубави.
Желая успех!
4
0
Мери Желязкова
Приканвам автора да сподели какво се случва и дали съветите бяха от полза.
0
0
Аз
Аз
02.02.2016 20:04
Съветите ви доста ми помогнаха, но все още не мога да реша как да постъпя с приятелката си. Тя се държи много добре с мен, то си е взаимно, но просто усещам, че не е жената за мен.
0
0
Мария
Мария
23.01.2016 15:34
Здравей, разбирам те идеално. Аз съм на антидепресанти за това. Просто живота става все по-гаден с годините, започваш да виждаш хората колко са гнили и празни, как смисъла във всичко е да има пари и до там. Не си губи ценностите, само защото няма с кой да ги споделиш. Винаги бъди себе си и не позволявай на никой да отнеме тази искра в теб! Ще дойде ден, в който ще разбереш че само това ти трябва.
1
2
Пламена Младенова
Много положително, няма що. Всичко е както си го направиш, сама си избрала да се обграждаш с празни хора.
0
1
Звиран
Звиран
15.01.2016 18:25
Почни да пиеш.
2
2