Харесвам колега!

Харесвам колега!
Здравейте!

Ами, истината е че не знам кога започна моята история. Във фирмата, където работя, дойде нов колега. Когато се запознахме не ме впечатли. Дори, да си призная сметнах го за грозен. Но в един момент се усетих, че не спирам да мисля за него, че като го видя и нещо в мен трепва. А когато ми се усмихне, се разтапям. В офиса обаче има правило(което си е и мой принцип), че връзките между колеги не са препоръчителни. Но явно клишето, че на сърцето не се заповядва, ще бъде оправдано. Не знам кога и как, но това момче ми привлече вниманието, и не мога да си го избия от главата. На всичко отгоре, всички колеги са си наумили че той е перфектния мъж за моя колежка, с която делим бюро.

Такава ревност ме обзе като го чух, че не знам дали не е проличало пред всички. Не искам да е с друга! Не знам какво е от негова страна, дали и той изпитва нещо. Често му улавям погледа, но си мисля че е защото и аз гледам към него повече. Просто не знам какво да правя. Все си казвам, че трябва да се сдържам, да не показвам нищо, да се опитам да убия всичко в зародиш и да си гледам работата. Но тази проклета ревност ме изгаря. Само при мисълта че може наистина да харесва друга, и ми призлява.

Моля ви помогнете ми. Дайте съвет как по-лесно да се отърся от тези чувства, защото мисля че ако им се отдам ще стане по-лошо. .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (2)

Изпрати
Василев - психолог
Василев - психолог
21.07.2016 18:03
Имах една кучка, каракачанка. Заведохме я при един първокласен екземпляр - огромен, силен, с грамадни лапи. Тя се повъртя малко докато той се опитваше да и се качи, после го ухапа и побягна след няколко помияра, които бяха наблизо.
Женската природа е като Вселената. При теб се е задействал инстинкта за собствеността, за желанието на Природата, да се репродуцират гените ти, а не тези на колежката ти. По същество това е ревността. Представи си, че утре постъпи на работа млад, снажен, красив колега, по който дори омъжените ти колежки да въздишат, включително конкурентката ти. Как ще реагираш ти? Или допусни, че шефът ви назначи на работа 20 мъже на същата възраст?
Изясни истинските си чувства, потърси компания с повече мъже, посети място с преобладаващо присъствие на същества от мъжки пол (например стадион) и едва тогава решавай.
1
0
miglena
miglena
07.07.2016 08:28
Ами реално за да прецениш как да действаш, трябва да си наясно дали извън работата си има приятелка или жена. Следваща стъпка - подпитваш колежката ти какво мисли за подхвърлянията на колегите ви. Реално тя не ое от значение - при конкуренцията няма правила. Според мен трябва да оставиш ситуацията сама да се развие. Ако направиш нещо и той не отвърне, ще се почувстваш много тъпо и ще ти е неудобно в офиса. Иначе може да инициираш някакво парти, общо излизане - там задръжите падат по-бързо и няма да чакаш чак до коледното парти :D
1
0

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: