Ezine.bg»Споделени Истории»Моята Драма»Помогнете на една умираща душа да живее

Помогнете на една умираща душа да живее

Помогнете на една умираща душа да живее
Добър ден на всички читатели.

Пише ви едно крайно отчаяно и безсилно момче.
Изписах доста статии, по форуми, по сайтове, по вестници, къде ли не.

Писах с едничката надежда да открия онзи светъл лъч на надеждата и спасението. Да открия покоя и сигурността, исках и все още искам просто да живея нормално.

Обаче надеждите ми не се увенчаха с успех..

Живея много кофти живот. С разбито здраве съм от дете. Разведени родители, проблеми и конфликти в семейството ми
винаги е имало. 1-2 клас хлапе бях когато психолог установи че имам психоза и страхова невроза.

Живеех в непрекъснат стрес, баща ми правеше скандали, биеше ни. Вуйчо ми от друга страна пиянстваше. В даскало бях пълен аутсайдер и никога не съм могъл да се вместя в каквато и да било среда. Бях мачкан и унижаван, никога не съм имал приятели, приятелка.

През годините слабеех все повече. Вече 3 години си стоя все 54 колиграма. А съм 89-ти набор. Имам по малък брат който откакто се роди, нашите все него глезиха, направиха от него един груб и необмислен човек.

Проблеми винаги е имало и все аз отнасях всичко.
Никой никога не ме е разбирал какво преживявах в училище, и какво ми е в душата. Проблемите и прекалените страхове тотално унищожиха здравето ми, психиката ми.

Издържах едва до 8-ми клас и спрях да уча... нямах друг избор. От там насетне, пълен живот на тотален социопат. Не ядях, почти не спях.

Започвах да се задъхвам дори когато направя неколко крачки.... 6-ти клас бях когато претърпях операция от която се установи че има шанс да остана бездетен, от което загубих още повече всякакъв стимул за живот.

Винаги съм бил социално неприспособим, особено щом попадна сред хора тотално се скапвам. Всяка обстановка ме травмира и депресира. Осъзнавам че загубих всичко, без образование, неработоспособен, с разбити нерви и здраве.

Тук където живея имам много врагове, никой никога не е проявявал разбиране към мен. В нас положението не е по розово. Вече се питам как да живея? Как да се спася?
Ходил съм да копая градини, да цепа дърва за по 10-15 лева.

Но от един ден, повече не мога да издържа.. до толкова ми стигат силите. А и в днешното трудно положение, то как да се реализираш?!

Нощем имам кошмари, чувствам се самотен и разбит.
Боли ме че живея в такава кофти среда, че нямам това което се полага на един младеж.

Пиша за да потърся нкакво изцеление на тялото и душата си. Знам ли? Не останаха ли толкова, добри хора в тая държава? Искам просто да се махна от тук, да преодолея всичко това което ми е на главата.

Да победя фобиите си и да живея като нормален човек.
Мечтая си за две стаички, но да знам че ше имам спокойствие. Не искам повече.

Няма ли такива хора, които помагат на истрадали души като мен?

Готов съм да помагам на даден човек, да стопанисвам къщата му, или да му помагам в градинската работа.
Стига само да е по силите ми. Искам просто подслон и някакви пари, било то и 200 лева на месец, колкото просто да не остана гладен, дето се казва.

Разглеждам в нета, има обяви за разни надомни работи. Също срещам квартири, срещу стопанисване. Но все като се интересувам и удрям на камък. Най-голямото ми желание е да се махна от тук.

Може би ми трябват средства, може би имам нужда от специализирано лечение, в рамките на няколко месеца... или поне така ми се струва. В момента съм на ръба на оцеляването, и се съсипвам.

И най лошо е да се обръщаш и да виждаш че нямаш път, че няма един човек на който да се опреш. Всеки те съди и ти казва "оправяй се сам, кво хленчиш, къв си ти, и кво очакваш от хората"... Ето тея фрази чувам само.

По дяволите защо никой не разбира какво е чувството да си в подобно положение. Аз не искам нищо на готово. Искам една реална подкрепа, някой който да ме измъкне от тази тиня в която съм сега.

От там насетне квото ми е по силите, лек полек да си поема живота. Но възможно ли е ?!

Обръщам се с последна молба за помощ. Ако някой се трогне от моето писание, моля ви свържете се с мен.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (10)

Изпрати
Кари
Кари
05.07.2016 03:13
Прави неща, които те правят щастлив всеки ден. Дори и например това нещо да е гледане на телевизия.. Гледай хубавото на живота, въпреки всяко лошо нещо и лека по лека ще се оправиш. Не се сломявай духом... Не слушай лошите думи да другите.. Вярвай в себе си и знай, че аз,че ние вярваме в теб! Животът е кратък.. Не го пропилявай а го грабни и изживей по начина, по който искаш!УСПЕХ!!
0
0
Ani
Ani
22.03.2014 13:19
Не знам какво точно си преживял, не съм живяла при теб, за да изказвам мнение, да ти съчувствам или да те критикувам, но ще ти кажа само, че трябва да цениш това, което имаш - имаш тяло, имаш глава, имаш зрение и слух. Използвай ги! Много хора са инвалиди, работила съм с такива, представяш ли си на тях какво им е? Те не търчат в сайтовете да се оплакват, а намират начин да се справят, те също са изолирани, но въпреки това живеят с всички сили и възможности. Така, че стегни се, почни да мислиш позитивно, ако трябва се запиши някъде да помагаш или нещо такова и постепенно с времето всичко ще се нареди. Успех!!!
3
1
Стефани
Стефани
22.03.2014 11:11
Докато четях историята ти се замислих как е възможно да има такива хора, да унижават, да се подиграват, а още по-лошото е че дори от родителите си не срещаш подкрепа. Моя съвет е колкото и глупаво да им се стори на някои намери фирма/агенция и замини има за бране на плодове има квартира и храна подсигурени. Тука в България явно не можеш да очакваш нищо добро. Трудно е знам, но мисля че това за теб е най-добрия вариант. Там също има напрежение, но поне никой няма да те унижава хората са с друг манталитет, по съпричастни са. Положението ти е ужасно и това от което имаш нужда, за да се оправиш е спокойствие от там нататък всичко едно по едно ще се оправи. От сърце ти желая късмет и дано всичко да се оправи.
0
0
Дорина
Дорина
17.09.2013 12:34
Според мен редица от действия са необходими, за да постигнеш спокойствието за което мечтаеш. Това трябва да е основната ти мисъл - че има защо да се бориш и щом си част от този свят има защо да преодолееш всичко и да стигнеш до някакво развитие. Упоритостта ти ще ти донесе успех, щом се опитваш ще имаш резултати, вижда се че търсиш начини, не спирай да го правиш. Всеки от нас би бил изгубен, ако не предприема различни крачки, за да постигне нещо и да е спокоен.Успех!
0
0
пс
пс
22.07.2013 01:09
Наистина задънена улица!Кое по-напред да лекуваш душата си или здравето си?За да лекуваш психиката си трябва да изкарваш пари и да имаш социални контакти.За да работиш ти трябва здраво тяло и здрава психика...Не знам какво да те посъветвам...Надявай се на добри хора да ти подадат ръка...Моли се да не срещнеш още лоши хора ,които да се възползват от твоето безсилие и отчаяност!
0
0
cvetelina
cvetelina
24.05.2013 22:49
наистина ти съчувствам.жесток е този свят в който живеем.ако мога бих помогнала на всички.
0
0
зора
зора
22.05.2013 21:20
Боже мили!!!!!!!!!!Горкият ти!!!!Не мога да повярвам как се отнасят с теб това не бива да се търпи!
0
0
...
...
30.04.2013 14:02
Приятеллюю много ми е мъчно за това ,което казваш :(...Изключително много съм съпричастен,защото много от работите са ми се случили..,слабостта,депресията,социалното задушаване,самотата..
Знам вътрешната болка ,тя е не може да се изтрае ,когато духът ти е пречупен от толкова мъки и страдания..Единствения начин за изцеление на духа ,проблемите,депресията ,самотата ,мъката ,могат да бъдат решени и премахнати само от Бог...
Знай,че дори всички хора да са те забравили и изоставили,бог винаги иска да ти помогне и да те благослови неизразимо много,колкото ти и аз не можем да си представим дории...
Защото бог е любов,бог е изцелител,той дойде в човешка форма и умря за всички наши грехове(грях=нещо което правим за да нямаме комуникация с бог,зли дела),всички сме правили,дори и 1 лъжа те отделя от бог,..
НО Исус Христос е любов както е написано в библията,той е готов да ти прости греховете,само трябва да имаш вяра колкото грахово зрънце,да се покаеш и да го помолиш за помощ,..
Аз бях в подобно състояние,от години съм бил по болници,проблеми в семейството,и аз се чувствах че се задушавам и няма сили,неможех да си намеря място,нямах мир и покой,
И един ден просто се сетих че не може живота да е толкова гаден,трябва да има някакъв смисъл,..
И ето открих смисъла,че човек е направен по божие подобие,но след греха на Адам и Ева от началото ,цялата човешка раса е отделена от бог,който е любов мир ,изцеление ,светлина..
Но Исус Христос е бог и идва за нас отегчените ,болните ,угнетените по дух.ТОй е готов да те изпълни с така любов ,че няма да ти трябва нито приятел нито нищо друго за лечение освен бог,..
"Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине нито един, който вярва в Него, но да има вечен живот"Йоан 3 глава 16
Болката ,която чувствах аз беше духовна,човек е създаден от тяло и дух,но когато духът е болен,нищо почти не може да те излекува ,освен бог,който е светлина
"Бог е светлина, и в Него няма никаква тъмнина" (1 Йоан. 1:5),
Ако искаш ми пиши фейсбук:Йордан Ненчев,или скайп:фирелевски,като (фире) идва от огън на английски..а левски е на латиница и всичкото слято с малки букви :)
Питай ме,ако искаш каквото е нужно,но знай само 1 че бог може да е последната ти надежда,както беше и при мен,само вярвай,само вярвай :)
Ще се помоля за теб ,бог да ти открие,колко добър и велик е ..Ииии след 2 3 години,просто да се върнеш назад и да погледнеш как Исус те е изкарал от тъмнината,и да си кажеш ,не мислех че нещо можеше да ми помогне ,дори не знам как е възможно..Но ето има бог,и за бога няма невъзможни неща,все пак е бог :)!!
Това ми се случи и на мен,просто не виждах начин да излезна от блатото и тъмнината,но слава На нашия Исус Христос,неговата любов не е от този свят,няма по-голяма любов !!!!! :)
Изцелява съкрушените в сърце И превързва скърбите им(Псалми 147:3. )
Аа за да си нахраниш вярата ,чети библията,започни с завета на Йоан,за да видиш ,какво е направил бог за хората,как е лекувал,..
Също има сайт християни.ком(на латиница) потърси свидетелства на хора,които са били мн по-зле от нас и в мн по лоши ситуации и бог е направил чудото,
Само вярвай,бог казва че ако имаме вяра колкото грахово зърно,ще кажем на планините да се поместят и те ще се поместят ;)!Бог може да ти даде изцяло нов живот ,ще ти намери подходящите приятели,ще те изцели,ще ти даде мир ,радост,ще ти намери работа,ще ти намери жена..Само се покай защото всички сме грешни пред бог ,който е свят ,и иска да е с нас ,да общува ,но греха пречи,..но това не е проблем благодарение на Исус :)
0
0
rosi
rosi
07.02.2013 09:30
сигурна съм, че нямаш нужда да стоиш по цял ден на компютър, не се лъжи
0
0
Анонимка
Анонимка
03.02.2013 23:04
Историята ти е ужасяваща! Според мен, първото нещо, от което имаш нужда е психологична помощ. Още при първата среща с психолог ще се почувстваш значително по - добре, най - малкото ще намериш смисъл в живота си, ще събереш сили да се бориш! Проблемът на всичко това е, че идва едно НО, тъй като ти не работиш и не си здравно осигурен, навярно нямаш и личен лекар, няма как да отидеш на психолог, чийто разноски да ги поема здравно осигурителната каса... Но пък мога да ти предложа първоначална работа с която да припечелиш някой лев, това е работа по интернет, в която разглеждаш реклами, за които ти се плаща, вярно няма да си докарваш много, в началото около 200 - 300 лева, това зависи от времето, което прекарваш пред компютъра, ако имаш интерес пиши ми, за да ти обясня по подробно, като начало ще ти дам един адрес на подобен сайт, в който точно и ясно е обяснено какви са изискванията, само да кажа, че за да си получиш парите, трябва да имаш дебитна пейпал карта, която можеш да си изкараш във всеки клон на банка СиБанк, цената на карата е 4 лева, като я получаваш в срок от 5 до 7 работни дни от датата на поддаденото заявление, ето ти и линк към един сайт, чиято функция описах по - горе " три пъти дабълю точка екстра10 точка ком" това го изписваш на латиница!!!
Пожелавам ти успех и много, много усмивки, спокойна вечер!!!
0
0

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 4
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: