Ezine.bg»Споделени Истории»Искрено и споделено»Живея таен живот от родителите си

Живея таен живот от родителите си

Живея таен живот от родителите си
Здравейте. Реших да споделя моята история и ще се радвам, ако някой ми помогне със съвет. За да запазя анонимност ще се наричам просто "розата''. А сега и моята история.

След едногодишно запознанство и връзка с един прекрасен човек, аз се омъжих за него преди два месеца. Родителите ми обаче не знаят нищо за него, нито за брака ми с него. Той е мюсюлманин и живее от години в една западноевропейска страна. Пътуванията си до там оправдавах с командировки. Родителите ми живеят в друг град и аз започнах буквално да ги лъжа, като казвах че отивам на екскурзии в чужбина с колежки и в командировки в чужбина.

Така оправдавах пътуванията си и прекарвах отпуските си с приятеля си, сега вече мой съпруг. Оженихме се в България в тесен кръг от близки приятели, които останаха дискретни по отношение на брака ми. Не намирам смелост да кажа на родителите ми, защото те са категорични, че не желаят да се женя за мюсюлманин.

Ако се оженя за такъв щели да се откажат от мен. Предупреждаваха ме да внимавам с мъжете и ще приемат всеки друг, но не и мюсюлманин. За да запазя отношенията си с тях аз послушах сърцето си и реших да живея в лъжа. Сега ще живея в чужбина със съпруга си, а версията пред тях е, че ми предлагат там работа.

Замислям се как ще продължа така в бъдеще. Ами като се появят техните внуци, ами когато мъжа ми поиска да отидем при тях на гости? На съпруга си казах, че те са съгласни с брака ни, но не са дошли на сватбата ни, защото са в Германия при сестра ми. Моля за съвет от читателите. Предварително благодаря и поздрави. Личен емайл: rouse39@dir. bg
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (4)

Изпрати
Наталия Аврамова
Кажи на родителите не се страхувай те все някога ще научат
0
0
Пламена M.
Пламена M.
28.11.2016 17:10
По-добре късно, отколкото никога...кажи им!
4
0
Антония Р.
Антония Р.
17.11.2016 17:53
Осмели се да се опълчиш на родителите си и им покажи, че се гордееш с избора, който си направила сама. В крайна сметка отношението към мюсюлманите е тяхно, а и не е сигурно, че не биха го променили, когато се запознаят със съпругата, Така че, дай им шанс, признай си за грешките и си понеси последствията, защото рано или късно ще се наложи да го направиш.
3
0
Емили
Емили
13.11.2016 21:34
Редно е да се вземеш в ръце! Ти самата спомена, че живееш отделно от тях, тоест ти си независима. Отиди и говори с тях. Всеки родител иска детето му да е щастливо, би трябвало да го приемат! И е редно да ги запознаеш, все пак това е твой съпруг. Аз смятам, че биха се обидили повече на факта, че си се омъжила без да им кажеш отколкото на факта, че си избрала мюсюлманин.
4
0

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: