Ezine.bg»Споделени Истории»Тийнейджъри»Искам да се махна от там

Искам да се махна от там

Искам да се махна от там
Здравейте, аз съм в 10 клас и имам проблем, с който вече две години не мога да се справя. Уча в художествена гимназия, а проблемът е там, че искам да се занимавам с музика. Тази мечта я имам от пет години. Когато бях в 7 клас учителят по рисуване каза, че се справям много добре и ме изпратиха в сегашното училище(голяма грешка).

Казах си, че ще го завърша и после по моят си път, но вече не издържам там. Не мога да пея а и не искам, просто имам желание да правя музика и някои ден да стана продуцент, а голямата ми мечта - да имам собствен лейбъл. Губя си времето в това училище, а когато ме карат да рисувам просто не издържам!

Ужасно е и чувството, когато ти се обадят роднини по телефона и постоянно разпитват ''Как върви рисуването? '', ''Кога ще ми нарисуваш нещо? '', при положение, че не искам и да чуя за това.

Не знам къде да се преместя, разпитвах за подобни училища свързани с моя интерес, но не получих отговори. . .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (11)

Изпрати
Потребител#164217
Наистина това е много лошо.Не съм в твоята ситуация,но имах една приятелка,която искаше да учи за едно,а родителите й я пратиха за друго...Моят съвет е направо да кажеш на вашите,че не те влече рисуването,че това не е твоята мечта,предполагам всеки родител би направил всичко,за да бъде детето му щастливо!
0
0
Jane
Jane
21.11.2015 11:51
Разбирам те напълно. Не можеш да вървиш срещу себе си, колкото и да се напъваш ако не те влече отвътре не става. Моят съвет е да опиташ с повечко дипломация да потърсиш подкрепа от близки и приятели за смяна на училището. Непременно ще я получиш! Просто помни, че трябва да си максимално искренна с тях споделяйки разочарованието си и максимално ясна с молбата си за подкрепа. Успех!
0
0
Lii
Lii
28.03.2014 10:07
Не се притеснявай, разбирам какво ти е. Аз исках да уча в езикова, но нашите настояваха да запиша рисуване и ги послушах, нямаше как. После влязох в Икономическия, нищо общо! Кандидатствах в Академията, в Меи, но повече наблягах за Икономическия, казах, на нашите, че ще пробвам навсякъде и където ме приемат, така и стана както исках, после спряха да ме натискат. според мен е добре да се наслаждаваш на настоящето, докато стигнеш до университет може това с което искаш да се занимаваш да го превърнеш в хоби, да го развиваш - събирай информация, създавай идеи нещо такова
0
0
:)))
:)))
28.03.2014 02:31
В момента сигурно си мислиш, че едва ли не, като си в "грешното" училище и край с живота ти и с мечтата ти, колко много хора допускат тази грешка:) А всъщност средното образование нищо не решава, при мен дори двете висши, които завърших не определиха избора ми на професия защото след като завърших започнах да се занимавам именно с музика, а не бях учила това. Започнах на 24 да ходя по караокета, а сега пея професионално в заведения и не мисля да се задоволя само с това, ще следвам мечтата си до край, пожелавам същото и на теб:) Ти самата казваш, че мечтата ти е свързана не с пеене, а с композиране и продуциране, тогава дори няма смисъл да учиш в музикално училище както те съветват някои. Според мен дори си попаднала в точното училище. Помисли само, как всичко е очевидно и съвършено, или поне аз така го виждам като страничен наблюдател, всичко е пред очите ти, а ти не го виждаш: Първо,учиш нещо, в което наистина си добра и ще имаш професия; Второ, както казах, това е само средното ти образование, може в университета да има такава специалност, каквато искаш и трето- би могла да се запишеш на курс по композиране, но според мен трябва да имаш вдъхновение от Бога, а ти сигурно го имаш, щом искаш това. И накрая запомни, че няма по-добро училище от самия живот, поне при мен така се получиха нещата. Не знам дали е само при мен, но ми се струва, че животът сега е много по-гъвкав и отдавна вече не е фатално и определящо това, което си учил, за да сбъднеш мечтите си. А при теб нещата се развиват чудесно, повярвай ми, нищо не е загубено, вероятно приключенията ти тепърва започват:)
2
2
Музикант
Музикант
04.10.2014 01:34
Вие наясно ли сте колко сложно нещо е музиката и как именно за композиция се учи най-трудно и най-малкото се изисква музикално образование? Какъв курс по композиране бе?! Знаете ли колко музикални сложни знания трябва да имаш докато стигнеш до там да учиш композиция? Това, че има известни хора, които правят някакви песновки, това не ги прави композитори в истинския смисъл. Хора, не мислете, че морето е до колене! В България всеки разбира от музика! Пълен смях.
0
0
ввв
ввв
28.03.2014 01:44
Каква агресия само...
0
1
creative
creative
01.03.2014 18:46
Ако искаш може да те шибам и всичко ще се оправи
4
4
Gravitations
Gravitations
16.11.2013 11:34
Аз имах подобен проблем, с моите родители. Исках да уча рисуване, исках да се запиша в художествено училище, а те ме спряха защото, до въпросното училище постоянно се навъртали наркомани, и до там с мечтата ми. Записах в спортно училище, защото бях добра в спринта, но 2 години по-късно не издържах и се преместих в друго училище с профил моден дизайн. И в крайна сметка колкото повече отлагаш мечтата си, толкова повече се отдалечаваш от нея. Кандидатствах за Аниматор в Натфиз - скъсаха ме на първия изпит и се отказах. И сега си давам сметка, че ако бях настоявала за това което искам да уча, нещата щяха да бъдат далеч по-различни. Отстоявай твоето, родителите могат да мислят че това е най-добро за теб, но няма те да се занимават с него цял живот. Следвай сърцето и мечтите си. Решенията за живота си взимаш ти.Аз съжалявам още за това че не отстоявах своето. В музикалните учелища, няма начин да нямат някой профил като този който искаш. Или поне да се запишеш там с някакъв инструмент, а по-нататък ДАЙ БОЖЕ, и да запишеш висше с това което искаш. УСПЕХ! НЕ СЕ ОТКАЗВАЙ ОТ МЕЧТИТЕ СИ, ОТСТОЯВАЙ СВОЕТО!
0
0
hubavelka
hubavelka
10.11.2013 23:06
За да рисуваш трябва да имаш желание и страст. Все няк ще изкараш в това училище още 2 години а после си свободна да правиш каквото пожелаеш.Успех
1
0
alex_91
alex_91
08.11.2013 10:37
ако си от софия пробвай в музикалното
0
0
Рила
Рила
08.11.2013 02:00
Хубаво е че имаш интереси в музиката но наистина поговори с родителите си. Нали нормален разговор без каране и викане защото става дума за бъдещето ти и наистина човек тряя да е спокоен и да има изслушване. Дори и нещата които се пишат тука - тва са само мнения на хора, дали е добре за теб..не се знае - ти помисли и реши кое е най-добрия път за теб. Не приемай написаното като че е написано като закон и че тряя да се следва. Кой съм аз че да ти казвам какво да правиш? Но ето ми съвета: както казах говори с родителите си, говори с приятелки на приятелките ти занимаващи се с музика, пак потърси къде може да учиш музика, има ли някой който се занимава с музика в твойто училище или в твоя град? Ако си се разбирала добре с даскала ти по музика в по-малките класове в предишното ти училище отиди там и нека той/тя ти кажат нещо повече по въпроса, все пак хора с общи професии се знаят. Но наистина най-важното е да знаеш колко си добра в това което харесваш. Едно е да харесваш нещо и да си горе-долу добър в него а пък друго е да го харесваш и да си супер в него. Не ти казвам да не си търсиш мечтата но аз осъзнах че с хобито/интереса си не съм добър до степен такава че мога да си изкарвам прехраната затова се занимавам с друго. Аз пак имам време за интереса си но то е само толкова хоби/интерес но не и кариера. Аз даже съм че за професионален футболист който не харесва футбола но го играе защото е добър в тази дейност и му плащат. Та това е хубаво човек да има тези примери в главата преди да прави големи промени. Та и друг вариант е ако в рисуването те бива - рисувай за кариера пък винаги можеш да отделяш и време за музика. Успех :)
0
0

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: