Ezine.bg»Споделени Истории»Любовни връзки и истории»Обичам го много, но той е пълен лентяй

Обичам го много, но той е пълен лентяй

Обичам го много, но той е пълен лентяй
Здравейте, да излея и аз своя товар. Надявам се да ми помогнете с някой друг съвет. . На 25 години съм и от 4 години си имам приятел, който много силно обичам. Той за мен е момчето мечта, което цял живот съм чакала. Всичко е почти перфектно, като в приказките. Караме се от време на време за глупости, но това е нормално. Имаме си пълно доверие за всичко, споделяме си всичко.

Проблема е, че той е на 25 години, а откакто го познавам не работи и няма никакви планове за бъдещето. Аз работя усилено, откакто завърших гимназия и някак не мога да разбера как човек на 25 няма желание за развитие и начин да гради бъдеще. Стои си вкъщи, или излиза с приятели докато съм на работа. Иска да живеем заедно, но как? Той живее с родителите си и не работи.

Казва, че като си намери работа, нещата ще се променят, но вече 4 години не е хващал никаква сериозна работа. Доста пъти съм му казвала, че трябва да си намери работа, след което ми се сърди, че го упреквам. Той казва, че постоянно си търси работа, все намира някаква и все не го устройват условията. Познавам момчета, че дори и момичета, които работят на по 2-3 места, само и само да смогват на живота около тях.

Не знам какво да правя, не знам той дали някога ще се осъзнае. Обичам го страшно много, бих направила всичко за него, той е момчето за мен. Някои хора ми казват да го оставя докато е време, че няма смисъл да си губя времето с него, че той никога няма да се промени и че цял живот ще си го гледам като детенце. Аз все си мисля, че е малък и за това мисли така нещата. Все го оправдавам, но до кога така, не знам. . .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (7)

Изпрати
милена Русева
милена Русева
17.05.2015 17:08
бягай от такъв човек , не му давай живота си като подарък , моля те като майка , която има дъщеря !!!! не си струва и най голямата обич - защото ако нищо не получаваш за нея , значи не е твоя човек осъзнай се и успех
1
0
една жена в нет-а
една жена в нет-а
19.11.2013 00:20
Много наприятно. Сега ако не се осъзнае и не почне работа, после ще става все по-трудно да се мотивира.
Според мен вина имат и родителите, че възпитават и издържат такива "мъже". Той сигурно не е научен и домакинска работа да върши и ако заживеете заедно, ти ще имаш честта да вършиш всичко.
Проблема е, че няма как някой да го накара на сила, той трябва да се мотивира сам,
Опитай с "намека" че те впечатляват и привличат успяли и оправни мъже, които се справят с всичко сами. Ако и от гордост не се хване на работа се опитай да си представиш живота си за напред. Искаш ли семейство и деца? Или вече си имаш дете да отглеждаш?
1
1
MK
MK
16.11.2013 16:34
Щом като би направила всичко за него, издържай го. Ето, решихме проблема, следващия моля!
8
0
силвия
силвия
16.11.2013 15:27
Аз също имах такъв проблем! С него бяхме заедно 2 години от които 1 живяхме заедно в къщата на родителите му! Краят дойде, когато една сутрин си дадох сметка, че аз работя на 2 места и му давам пари за кафе и цигари! Лошото е, че когато са свикнали така, така си и остават! Аз се разделих с това момче, той сега си има друга приятелка която също работи на 2 места, а той си лежи вкъщи!
Но ако наистина той е човека за теб поговори с него и му кажи какви са притесненията ти!
2
0
ФорматА3
ФорматА3
16.11.2013 12:18
Имах подобен проблем с бившият. Всичко в живота му ставаше благодарене на това, че или аз или семейството му го бутахме или насилвахме да прави, за да има някакво развитие. Уви, нямаше кой знае колко голям ефект. След време това поведение започна да ме дразни. Все пак не съм длъжна да го нося на плещите си. В крайна сметка се разделихме, защото той разчиташе аз да свърша всичко вместо него - да намеря квартира, да я избера, да я обзаведа както аз искам, да му решавам проблемите. Това преля чашата на всичките му простутии спеямо мен. Така, че наистина си помисли, дали си заслужава да си от работа на работа. Т.е. след работа да готвиш, чистиш, домакинстваш, правиш ремонт, гледаш децата, обгрижваш него и т.н. Защото щом няма желание да работи, то не се надай и в другите мъжки задължения (образно казано) да ти помага.. Поздрави.
2
0
Марийка
Марийка
16.11.2013 07:24
Явно искаш да играеш ролята на спасител..Той е супер героят в твоите очи,а ти спасителят,който иска да му покаже правият път..Човек да го направиш.Виж първо да спасиш себе си.Не си му нито роднина,нито братовчедка,нито пък е направил нещо за теб.На него така му харесва и така ще си живее докато реши.Няма да го промениш докато той самият не пожелае.Така,че помисли за себе си.Така и не разбрах каква е причината да го обичаш при условие,че цялата тема се върти с неговото лентяйство.
2
0
Христов
Христов
15.11.2013 18:10
Излезте на квартира или в чужбина,това ще го стимулира в търсенето на работа, ако не провърви се разделете. Ти си мома за женене, той щом иска детство да си го изживява - негов проблем.
0
1

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: