Обичам го, обичам го….

Обичам го, обичам го….
Обръщам се към читателите на сайта защото не мога да реша дилемата – да остана с човек, когото обичам,но почти алкохолик или друг, когото не обичам, но с адекватно поведение.

С приятеля ми имаме връзка от 4 години. Всичко вървеше добре до момента, в който той остана без работа.Имаше много свободно време и започна да се шляе по кафенетата.

Уверяваше ме, че се среща с приятели и си търси работа. След всяка среща миришеше на алкохол. Но казваше, че са пили само по едно. А аз работех по цял ден за да осигуря необходимите средства, дори за неговите питиета.

И така вече цяла година. Започна да увеличава броя на питиетата си. Прибира се винаги пиян. Става все по-трудна да контактувам с него. Отчуждаваме се.Правила съм много опити да му повлияя, но уви.

В същото време един интелигентен колега в службата започна да ми обръща повече внимание. Дори получих признание за чувствата му. Харесва ми, но не съм влюбена.Отношението му е много мило.

Аз не знам сега какво да избера.Да се боря да върна приятеля си към нормалния живот или да започна нова връзка, с човек който не обичам и да се спася от всичките си проблеми.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (2)

Изпрати
Lora
Lora
02.12.2010 21:04
Ти пишеш обичам го, обичам го.Толкова не е лесно да оставиш човек, когото обичаш. Говори с него сериозно и се помъчи да му помогнеш. Ако видиш, че и той се старае да се промени - ок, но ако не иска да се променя, тогава можеш да го оставиш.


3
0
neli
neli
23.10.2010 18:53
Понякога, когато обичаме един човек сме готови на всичко да му помогнем, да сме до него във всеки труден момент. Но при твоя приятел проблемът е сериозен. Според мен, ти нямаш силите да се справиш с такъв порок. Дори и да спре, то след време и за най-малкият повод(гаден повод) ще се обръща към чашката. Не се трови,не се мъчи да променяш човека, знам го от личен опит. Той е променен и ти трябва да го осъзнаеш. Обичаш го и се надяваш да си е същият като преди, но вече нищо няма да е същото.
А относно твоя колега- изчакай, нека да сте в добри отношения засега. Не бързай да се натоваваш дали да си с него, първо провери дали би те подкрепил или просто си почини от всичко- според мен го заслужаваш. Дано съм ти полезна :)
1
0

Рейтинг

4
Общо гласували: 3
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: