Ezine.bg»Статии»Красота»Козметика и Козметични Процедури»Мицеларна вода - защо е полезна и как се използва?

Мицеларна вода - защо е полезна и как се използва?

Мицеларна вода и тампон

Мицеларната вода е перфектният избор за поддържане чистотата на лицето. Предлаганите мицеларни води са предпочитано средство за почистване в козметиката и напълно са изместили лосионите, тоника и тоалетните млека.

Какво представлява мицеларната вода?

Мицеларната вода е истинско природно богатство, което съдържа частици със сферична форма, наречени мицели, откъдето идва и името на водата. Те се образуват във водна среда и при контакт между водата и друга несъвместима с нея съставка се отварят и улавят замърсителите. Такива се съдържат в изобилие върху кожата ни, това са мазнини, прах и други замърсявания. Мицелите улавят тези частици и разграждат връзките, създаващи се между тях и горния кожен епидермис.

Какви ползи носи на кожата ни мицеларната вода?

Красиво лице

Тази вода почиства идеално лицето, премахва целия излишен себум по кожата и изтрива грима. Тя действа успокояващо и хидратиращо на кожата, предпазва я от изсушаване и напукване, успокоява съществуващи раздразнения по нея, причинени от други агресивни почистващи продукти.

Мицеларната вода комбинира освежаващите качества на тониците, релаксиращия ефект на кремовете за лице и омекотяващото действие на базата за лице.

Начин на приложение

Почистване на лицето с мицерална вода

Лицето се почиства с помощта на памучен тампон, напоен в мицеларна водата. С него лесно се сваля всеки грим. След премахване на остатъците от макиажа цялата кожа се третира с памучен тампон с мицеларна вода, за да остане по кожата фин бариерен слой, който да я защитава по-дълго.

Още едно качество на водата е, че запазва водния баланс в липидния слой на кожата и така влияе успокояващо и хидратиращо. Мицеларната вода почиства кожата в дълбочина и затова е в състояние да премахне и водоустойчивите гримове.

След употребата на мицеларна вода не е необходимо лицето да се изплаква, както се прави след употреба на други тоалетни млека и лосиони. Ако се добавят някои специфични съставки, мицеларната вода става лековита при розацея, дерматити, акне, прекомерно омазняване или сухота на кожата и други.

За какъв тип кожа са подходящи мицеларните води?

Тъй като това е вода за нежна почистваща грижа, тя е подходяща за абсолютно всякакъв тип кожа. Поносимостта към нея дори от най-чувствителната и лесно дразнима кожа е гарантирана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest