ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»Домашни маски за лице с нектарини

Домашни маски за лице с нектарини

Домашна маска с нектарини
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Нектарините са вкусни плодове. Не само че са богати на полезни за здравето витамини и минерали, но имат и невероятни ползи за кожата. Кожата е най-големия орган в човешкото тяло и можете много лесно да я поддържате, тъй като имате достъп до нея. С една дума, тя поглъща абсолютно всичко, което се намира върху нея. Нектарините са нещото от което се нуждаете, за да подхраните кожата си.

В тази статия ще ви представим 5 домашни маски за лице с нектарини, които да опитате още днес. Всяка една от тези невероятни рецепти ще ви помогне да се сдобиете със сияйна и дълбоко подхранена кожа.

Маска с нектарини за дълбоко подхранване

Необходими продукти: 1 нектарина, 1 банан, овесено брашно

Начин на приготвяне: Добавете половин зряла нектарина и половин зрял банан в кухненския робот, и пасирайте до получаването на фино плодово пюре. Към нея добавете 1 супена лъжица смляно овесено брашно и разбъркайте добре. Нанесете върху лицето и шията, като избягвате областта около очите. Оставете за 20 минути и след това изплакнете с хладка вода поставената домашна маска за лице.

Стягаща маска с нектарини

Използвайте нектарините за домашна маска за лице

Необходими продукти: 1 нектарина, 1 яйчен белтък

Начин на приготвяне: Добавете половин зряла некатарина и 1 яйчен белтък в кухненския робот и пасирайте до получаването на фина паста. Нанесете върху лицето и шията, като избягвате областта около очите. Оставете да престои половин час и след това измийте с хладка вода.

Хидратираща маска с нектарини

Необходими продукти: 1 нектарина, 2-3 с.л. кисело мляко

Начин на приготвяне: Пасирайте половин нектарина в кухненския робот до получаването на фина паста. Към нея добавете 1 супена лъжица обикновено кисело мляко. Разбъркайте добре, докато се образува гладка смес. Нанесете върху лицето и шията, като избягвате областта около очите. Оставете да престои 20 минути и след това изплакнете с хладка вода. Подсушете с мека кърпа и нанесете крем за лице.

Подмладяваща маска с нектарини

Пюре от нектарини за стягане на лицето

Необходими продукти: 1 нектарина, 1 с.л. мед, 1 яйчен жълтък

Начин на приготвяне: В купа смачкайте с опакото на вилица 1 узряла нектарина, така че да няма бучки или парчета. Добавете 1 чаена лъжичка мед и 1 яйчен жълтък и разбъркайте добре до образуването на гладка смес. Нанесете върху лицето и шията, като избягвате областта около очите. Оставете да престои 20 минути и след това изплакнете с хладка вода.

Ексфолираща маска с некатирни

Необходими продукти: 1 нектарина, 1 ананас, 1 с.л. мед

Необходими продукти: Добавете половин зряла нектарина и 2 големи парчета ананас в кухненския робот и пасирайте до получаването на фина паста. Добавете 1 супена лъжица мед и разбъркайте добре. Нанесете върху лицето и шията, като избягвате областта около очите. Оставете да престои 20 минути и след това изплакнете с хладка вода. Подсушете с мека кърпа и нанесете крем за лице след тази невероятна домашна маска с нектарини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest