Ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Знаци, че си имаш работа със страхливец

Знаци, че си имаш работа със страхливец

Знаци, че си имаш работа със страхливец

Живеем във време, в което много млади хора са развили консуматорско мислене. Свикнали сме да сменяме електронните си джаджи всеки месец и като че ли точно това вече правим и във връзките си.

Излизаме на среща с някого, бързо пристъпваме към интимност, а когато първите проблеми се появят, без да му мислим много, прекратяваме връзката си.

Съвсем други са приоритетите на съвременните хора, а още по-различни са достойнствата на днешните мъже. Като че ли е срамно да си джентълмен и човек, който държи на думата си.

Много по-важно за един мачо е да изглежда добре на профилната си снимка в Инстаграм, но не и да си тежи на мястото до своята половинка.

Мъжете често обвиняват жените, че слагат грим и играят роли. Но истината е, че мъжката половина на човечеството е не по-малко фалшива. Заобиколени сме със страхливи мъже, които са силни на думи, но в действията ги няма.

Ето и как да познаете - знаци, че си имате работа със страхливец:

Не отговаря на съобщенията ви от страх

Били сте заедно, даже няколко пъти. Всичко изглежда добре, но внезапно той спира да отговаря на съобщенията ви в продължение на седмица или повече.

Знайте, че си имате работа със страхливец, който няма смелост да ви каже, че не ви харесва. Ако пък се включи пак, а след това отново изчезне, знайте, че той е и използвач, който ви търси когато няма нищо по-интересно на хоризонта.

Налага се да го издържате

Как да разбереш, че е страхливец

Отживелица е схващането, че мъжът трябва да печели повече от жената и да я обезпечава финансово. Въпреки това не е приятно вие да работите на две места, а партньорът ви да мързелува по цял ден и вечно да си намира оправдание за липсата си на работа.

Страхливецът не желае сериозно обвързване

Заедно сте повече от 1-2 години. И двамата сте сериозни и зрели хора. Вие отдавна се замисляте за съвместно съжителство, а той дори и не иска да чуе за подобна стъпка. Ясно е, че няма сериозни намерения към вас и е страхливец.

Страхливецът не ви защитава

Когато някой от приятелите му или дори неговите близки каже нещо лошо за вас, той дори не опитва да ви защити. Това показва, че партньорът ви е страхливец и изобщо не можете да разчитате на него.

Ако случаят ви е такъв, спасявайте си – имате си работа със страхливец, използвач и лентяй.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest