ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Лечение на болно гърло с Кока Кола

Лечение на болно гърло с Кока Кола

Лечение на гърло с Кока Кола

В сезона на настинките и грипа болното гърло е голяма напаст, от която трудно можем да се отървем. Особено сериозно стои въпросът, когато гърлоболът е придружен, от кашлица, зачервяване и налепи по гърлото.

При наличие на тези симптоми трябва да посетите лекар. Но междувременно може да опитате да облекчите болките в гърлото с методи от народната медицина.

Чай от лайка или отвара от мащерка са напитки, които могат да са ви от голяма помощ в борбата с болното гърло. Също помагат много и инхалациите с тези две билки. Правете ги по 3 пъти на ден, за да премахнете секретите от гърлото.

При болно гърло, придружено с кашлица, на помощ се притичва и черната ряпа. Дори и да не разполагате с нея у дома, можете да я намерите на всеки пазар или в големите магазини. Просто я измийте добре.

Сироп от ряпа

Отрежете малко от долната част, за да стои стабилно ряпата. Отрежете капачето и я издълбайте. В кухината сложете мед. Изчакайте 1-2 часа, докато се образува сокче. Взимайте от сладкия сироп от черна ряпа по няколко пъти на ден. Ще почувствате облекчение скоро.

Един по-малко познат метод е и лечение на болно гърло с напитката Кока Кола. Въпреки че тя се счита за вредна при редовна консумация и в големи количества, истината е, че има ползи от някои други аспекти.

Заради разяждащия ефект се ползва за почистване на ражда, както и за премахване на петна от фаянс. Заради киселината, захарта и кофеина в напитката пък, премахва налепите и успокоява възпаленото и болно гърло.

Как да ползваме Кока Кола за премахване на налепи в гърлото? Разгазирайте добре напитката и я загрейте, тя трябва да е поне 30 градуса. Студената и газирана напитка може да навреди на гърлото. След това просто правете гаргара с нея. Не е нужно да я пиете. Достатъчно е да изплакнете гърлото. Правете процедурата по 4-5 пъти на ден.

Кока Кола

Съществува и друга рецепта за лечение на болно гърло с Кока Кола. В тенджера загрейте 300 мл от напитката и изсипете 10 бонбони тип лукчета. Бъркайте, докато се претопят бонбоните. От получената смес вземайте като домашен сироп за кашлица по 3-4 пъти на ден по 1-2 лъжици. А самата течност дръжте в хладилника, но не повече от 3 дни. Ще се уверите сами, че болките отшумяват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest