Ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Знаци, че приятелките ти завиждат

Знаци, че приятелките ти завиждат

Знаци, че приятелките ти завиждат

Уж имаш верни приятелки, но усещаш, че нещо не е както трябва. Може би не са толкова верни, колкото смяташ? Замисляш ли се, че е възможно да изпитват завист и злоба спрямо теб и затова взаимоотношенията помежду ви не вървят съвсем гладко...

Как да разберем, че приятелките ни завиждат? Лесно е – има няколко безспорни признака, които показват съвсем очевадно тяхната завист.

Правят ви номерца

Оказва се, че са ви погодили номер – излезли са с мъжа, който харесвате. И дори не са ви казали. Разбирате за това от снимките във Фейсбук и Инстаграм. А друг ден са наговорили някого, да не излиза с вас на първа среща, след като са разказали куп лъжи по ваш адрес. За това разбирате от трети лица, което е още по-ужасно.

А приятелките ви не изпитват никакво съжаление, че са ви преметнали. Номерца или направо – сериозни номера. Явно искат да ви е гадно. Щом се стремят да предизвикат такива емоции у вас, със сигурност ви завиждат за нещо. И понеже няма какво да направят, искат да ви наранят по този детински начин.

Шушукат зад гърба ви

Клюки

Ако ги хващате, че често шушукат зад гърба ви, работата не е чиста. Тайни разговори, стрелкащи се погледи във ваше присъствие, недомлъвки, подхвърляне на уж случайни думи – сякаш се подиграват с вас! Явно искат да ви ядосат. А защо ще го правят? Разбира се – напук!

За да ви накарат да страдате, като мислите, че ви обсъждат тайно и че имат свои тайни, които не искат да споделят с вас. Обикновено причината да разиграват подобни сцени е именно в това, че ви завиждат. Може би сте по-умна, по-красива и по-успяла. Нека да си говорят зад гърба ви – нали сте над тях!

Лъжат ви за щяло и нещяло

Ако ги хващате в непрекъснати лъжи, дори незначителни – помислете си дали си струва да ги смятате за истински приятелки. Подобни неискрени отношения говорят за слабостите на тези, които лъжат и за силните качества на тези, които остават излъгани.

Не е срамно, че сте допуснали да ви излъжат. Но хич не е хубаво, да позволявате това да се случва непрекъснато. Помислите си – защо ще го правят? Разбира се – изпитват злоба и завист към вас.

Копират ви

Приятелки

Така е – когато някой не може да бъде оригинален със свои собствени идеи, той просто копира другия. Приятелките ви вероятно се опитват да ви подражават, за да изпъкнат, подобно на вас. Носят подобни на вашите дрехи, използват същите думи, имитират походката и държанието ви. С една дума – стремят се да бъдат ваше подобие. Не се притеснявайте – светът цени оригиналите. Затова просто бъдете себе си и знайте цената си – тя винаги е по-висока!

Знайте също така, че завистта между приятелки е присъща за човешките отношения. На всеки може да му се случи да я изпита. Но когато забелязвате, че завиждате много на другите, определено имате проблеми със самочувствието си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest