ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Най-популярните нисковъглехидратни диети

Най-популярните нисковъглехидратни диети

Най-популярните нисковъглехидратни диети
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
79.00 лв.
Виж ››

Диетата с ниско съдържание на въглехидрати позволява хранене с високо съдържание на протеини и малко въглехидрати. Тази диета може да се осъществи лесно като се планират продуктите, които се включват. Тя може да причини наддаване на тегло в ранните етапи на диетичното хранене, а загубата на тегло идва в по-късен етап. В сравнение с диетата с ниско съдържание на мазнини, където отслабването идва по-бързо.

Най-популярната нисковъглехидратна диета е кето храненето. То включва продукти с високо съдържание на здравословни мазнини и ниско съдържание на въглехидрати. Това е диета, която се упражнява с лекота.

Ето три популярни нисковъглехидратни диети!

Нисковъглехидратна диета класик

Тази диета предполага консумиране на 100-150 грама въглехидрати дневно. За по-бавни или стабилни цени на отслабването може да се избере 50-100 грама въглехидрати на ден. За по-бързо отслабване е изборът на 50 грама въглехидратни храни дневно.

Кето вариант

Целта на диетата е да предизвика кетоза в тялото. Когато нивата на инсулин станат много ниски, тялото ще започне да изтласква мастни киселини от мастните запаси, за да компенсира намаления инсулин. Много от освободените мастни киселини ще отидат в черния дроб, където ще се превърнат в кетони. Те са малки молекули, осигуряващи енергия на тялото.

Палео хранене

Палео диета

Палео диетата включва храни, които са били употребявани от нашите предци- пещерните хора. Това е всяка храна, която е лесно достъпна преди индустриалната епоха. Акцентът при нея е върху месото, яйцата, рибата, морските дарове, плодовете и зеленчуците, както и всички храни от природата. Преработените храни нямат никакво място в палеодиетата и именно това помага много за отслабване и пречистване на тялото.

Тези диетични режими ще подпомогнат тялото за постигане на добро здраве, енергия и стабилен метаболизъм.

Изборът на диета трябва да стане съобразно целите и посоката, в която всеки иска да върви, за да достигне до по-добра здравословна и физическа форма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest