Ezine.bg»Статии»Красота»Козметика и Козметични Процедури»Мъгла за лице - ползи и употреба

Мъгла за лице - ползи и употреба

Мъгла за лице - ползи и употреба

Мъглата за лице е сравнително нов, но бързо набиращ популярност продукт. Това е чудесна начин за поддържане на кожата в свеж вид и добре хидратирана.

Какво е мъгла за лице?

Най-просто казано, мъглата за лице е козметичен продукт под формата на спрей, който овлажнява и подхранва кожата. Има и способност да удължава трайността на грима, както и да изравни тена. Това е важна част от грижата за хидратацията на кожата.

Състав на мъглата за лице

Съставът на мъглата за лице се характеризира с наличие на различни съставки за грижа за кожата. Това са: хиалуроновата киселина, кокосовата вода, термалната вода или глицеринът. Съставът на мъглата трябва да съдържа някои съставки като екстракта от алое, пантенола, лайката или розовата вода, ако ще се използва за успокояване на раздразнена кожа. Добре е да има и витамини, като А и Е, растителни масла или цветна вода, които ще повлияят благоприятно на състоянието на кожата.

Нанасяне на мъглата за лице

Чувствителният ефект ще се получи, ако върху чистата кожа се нанася мъглата за лице поне 2 пъти на ден, преди хидратиращия крем.

При нужда от освежаване, може да впръсква и върху грима 1-2 пъти през деня. Качествените мъгли за лице не развалят грима.

Грим и мъгла за лице

Мъгла за лице - употреба и ползи

1. За хидратиране - мъглата за лице е най-добрият начин за бърза хидратация на кожата, особено през деня, или в движение

2. За освежаване на грима - мъглата за лице освежава грима и му придава сияен вид

3. За попиване на излишен грим - ако гримът е в повече, с няколко пръскания и леко попиване ще се получи желания ефект.

4. В помощ за крема за хидратация - той ще попие по-лесно и бързо, ако преди това сте нанесли мъгла за лице

5. За освежаване на цялостната визия - много ефикасно действа в екстремни горещини или студове, дори без наличие на грим.

Подходяща кожа за мъглата за лице

Мъглата е подходяща за всякакъв тип кожа. Тъй като е с хидратиращо действие, тя се отразява най-добре на сухата кожа. Истината обаче е, че този продукт ще се хареса на всички, които имат за цел постигане на сияен тен.

Домашна мъгла за лице

Домашна мъгла за лице

Този продукт може да се направи и в домашни условия.В нейната основа трябва да има розова вода, сок от алое вера, запарка от някакъв чай или дестилирана вода. Добавят се няколко капки масло, без цитрусово, защото маслата от цитрус повишават фоточувствителността на кожата и може да се появят пигментни петна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest