Ezine.bg»Статии»Красота»Маникюр и Педикюр»Стилен маникюр за жени над 50 години

Стилен маникюр за жени над 50 години

Стилен маникюр за жени над 50 години

Добре поддържаните ръце и нокти могат успешно да скрият от годините на една жена, затова са задължително условие при поддръжката на дамите над 50 години. Като цяло маникюрът над 50 години се отличава с деликатност, а оформлението предполага избор на бадемови и овални форми. Това ще създаде усещане за естественост, а това е най-важното при поддръжката на ноктите в този възрастов диапазон.

Идеи за маникюра над 50 години

Зрелите нокти имат някои изисквания по отношение на избор на дизайн. Остри нокти или оформени като квадрат не изглеждат естетично. Затова меките форми са по-добрата опция.

Френски маникюр с бяла или бледорозова ивица по края изглежда добре на ноктите на дама над 50 години. Такова тонове са подходящи и за лунен маникюр.

За маникюр при жените над 50 години и подходящо тоновете на лака да хармонират с тона на червилото, тоест да са в един и същи тон. Ментово и или червено-оранжево е избор за по-смели и креативни дами.

Маникюр

Декоративните бижута върху ноктите за тази възрастова група трябва да бъдат минимални, защото може да бъдат приемани за лош вкус или даже за вулгарност. Може да бъдат заменени с абстрактни геометрични шарки, които да разнообразят дизайна. Омбре дизайн с меки тонове също е добър избор.

Френският и лунният маникюр се смятат за универсални и съответно подходящи за всяка възрастова група. Стига да са съчетани добре с облеклото и цветовите акценти.

Добре е цветът на маникюра при жените над 50 години да бъде в успокояващи цветове. Сложните композиции не са добра идея. Матовият маникюр винаги ще придава авторитет на дамата с добре поддържани нокти. Сребърните и златните нюанси, придаващи ефект на кадифе и коприна на ноктите са удачно решение при по-специални случаи. Късата дължина на ноктите е за предпочитане като изключенията са за тържествени моменти.

Маникюр за жени над 50 години

Добре изглеждащият маникюр за жени над 50 години може да се постигне само с добра грижа за ноктите, която го предшества. Стъклената пила няма да увреди нокътя при работа върху него, а създаването на маникюр трябва да се прави само върху напълно сухи нокти. Ваната с етерични масла за нокти за омекотяване на кожата не бива да се пропуска при дамите над 50 години.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest