Ezine.bg»Статии»Красота»Козметика и Козметични Процедури»Най-добрите слънцезащитни продукти: как да ги познаем?

Най-добрите слънцезащитни продукти: как да ги познаем?

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k190240
Най-добрите слънцезащитни продукти: как да ги познаем?

Изборът на най-добрите слънцезащитни продукти зависи от много фактори, включително вашата кожа, типът на активността, на която ще се подложите, и предпочитанията ви относно текстурата и съставките.

Въпреки това е важно да търсите слънцезащитни продукти със следните характеристики:

Добрият слънцезащитен крем е с широкоспектърна защита

Изберете продукт, който предоставя защита както от UVA, така и от UVB лъчите. Прочетете етикета и потърсете продукти със SPF (фактор на защита от слънцето) 30 или повече. Ако сте с много светла кожа, изберете добър слънцезащитен крем с фактор 50.

Водоустойчив слънцезащитен продукт

Ако планирате гмуркане или плуване, изберете водоустойчив продукт, който ще осигури по-дълготрайна защита и няма да се отмие при първото ви влизане в морето.

Безопасни съставки в слънцезащитните продукти

Най-добрите слънцезащитни продукти: как да ги познаем?

Търсете добри слънцезащитни продукти със съставки като цинков оксид или титаниум диоксид, които предоставят физична защита и са по-малко вероятно да причинят раздразнения. Най-добрите слънзезащитни продукти обикновено са с по-висока цена. Ако бюджетът ви позволява, заложете на такива, за да сте сигурни, че не излагате кожата си на риск.

Лесно приложение на слънцезащитния продукт

Изберете слънцезащитен продукт със съставки, които се абсорбират лесно и се нанасят гладко, без да оставят гъст слой.

Изберете подходяща слънцезащита за вашия тип кожа

Ако имате чувствителна кожа, търсете продукти, които са специално формулирани за този тип кожа. За мазна кожа може да изберете продукти с по-леки текстури или гелове.

Добрите слънцезащитни продукти са с добавени ползи

Най-добрите слънцезащитни продукти: как да ги познаем?

Някои от най-добрите слънцезащитни продукти съдържат допълнителни съставки като антиоксиданти и хидратанти, които могат да помогнат за поддържането на здравето и външния вид на кожата ви.

Не забравяйте, че слънцезащитните продукти трябва да се прилагат щедро и редовно, особено след плуване, гмуркане или изпотяване, за да се осигури надеждна защита. Преди да използвате нов продукт, винаги направете тест на малък участък от кожата си, за да се уверите, че няма алергични реакции.

Вижте също:

- Още съвети при избор на слънцезащита;

- Вредите от некачествената слънцезащита;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest