Ezine.bg»Статии»Красота»Грим»Чести грешки при носене на червено червило

Чести грешки при носене на червено червило

Чести грешки при носене на червено червило

Много жени избягват червеното червило и си мислят, че не им отива. То е част от класическия грим и е от обичайния избор за вечерен или официален грим. Придава женствено усещане и драматичност на външния вид.

Но заради яркия цвят червеното червило не е особено щадящо, ако допускате грешки при нанасянето му. Най-често може да ви се струва, че червено червило не ви отива или изглеждате като клоун с него, но всъщност това е просто ефект от неправилната техника на нанасяне на червилото.

И да, просто нанасянето на червилото на устните не е достатъчно, когато говорим за червеното червило. То ни принуждава да се постараем повече и да не допускаме едни от най-честите грешки.

Пропускане на молив за устни

Червилата често се размазват по очертанията след известно време носене, дори и да не пиете или ядете нищо. Когато червилото е такъв ярък цвят, това може да се забелязва дори и да е съвсем в малка степен. За това е изключително важно да не пропускате използването на молив за устни преди това. Изберете молив за устни, който е същия цвят като червилото ви, или малко по-тъмен.

Не се препоръчва той да е по-светъл от самото червило, това ще създаде неприятен ефект. Също така съобразете дали използвате топъл или студен червен и използвайте и такъв молив за устни. Неутрален винаги ще е сигурен избор. Но друг аспект, с който също трябва да се съобразите е това дали червилото ви е с матова или сатенена текстура. Молива трябва да е със същата текстура.

Червено червило

Излизане извън рамките на устните

Когато очертавате устните си с молива за устни, не излизайте силно извън очертанията им. Особено ако те са силно изразени, няма да изглежда натурално и ще придобиете клоунския ефект, който никой не обича. Ако имате устни с двойно очертание, то по-добре следвайте вътрешното, особено към ъгълчетата на устните.

Това ще им придаде по-хубава форма и заострени ъгли, от колкото ако следвате външните очертания. По същата причина, ако формата на устните ви е със силно изразени ъгълчета, най-добре ги следвайте и не се опитвайте да ги закръглите, както би могло да стане с кафяв молив за устни и гланц. За по-прецизно нанасяне на червено червило можете да използвате фина четка за устни с косъмчета под ъгъл.

Не разнасяйте червилото с устните си

Може да ви се струва натурално да притиснете устните си, за да размажете червилото между тях, но това не е подходящ подход когато използвате червено червило. И като цяло, всички ярки цветове червила не се размазват добре по този начин, а вместо това остават на петна. Заради цвета, тези петна са много видни.

Също така размазвайки така червилото не можете да следвате прецизно формата на устните ви и размазването извън очертанията им е гарантирано. По-добре използвайте четка или дори пръста си, за да размажете червилото. А ако искате да премахнете от цвета или от блясъка на червилото, то тогава го направете притискайки салфетка към тях - без да триете или размазвате.

Не подготвяте устните

Балсам за устни

Друг проблем, който може да възникне при носене на червеното червило е да това да забележите, че с него устните ви изглеждат напукани и неравни. Това е честа грешка при нанасянето на червеното червило.

Дори и всички други аспекти да са изпълнени, ако устните не са правилно подготвени, все пак няма да изглежда добре. За това преди нанасянето на червилото или веднъж на няколко дни ексфолирайте устните си, за да премахнете мъртвите кожни клетки по тях. А овлажняването им трябва да е ежедневно - било то с крем или балсам.

Вижте още как червилото да издържа повече и какво издава червилото ти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest