Ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Кажете сбогом на пигментните петна по тялото

Кажете сбогом на пигментните петна по тялото

Нина НордНина Норд
Джедай
2k337
Кажете сбогом на пигментните петна по тялото

Петната по кожата на тялото могат да изкарат от равновесие всяка жена. Те се появяват на най-видимите части – лицето, врата и областа на деколтето. Но има начини да се отървете завинаги от тези неприятни петна.

Най-важното обаче е да откриете причината за тяхната поява. На медицински език пигментните петна се наричат хлоазоми. Най-често се появяват при бременни жени или няколко месеца след раждане.Но могат да се появят и извън тези случай, вследствие на слънчеви изгаряния или от различни кремове, към които кожата има непоносимост.

Наличието на подобни петна говори за вътрешни изменения в организма. Възможно е те да сигнализират за заболявания на стомашно-чревния тракт, бъбреците, черния дроб, нервната или половата система.

Причина за появата им може да бъде и недостатък на фолиева киселина. Установете нямате ли някакви симптоми за подобни заболявания и чак тогава започнете борбата с петната.

Кажете сбогом на пигментните петна по тялото

Като начало избягвайте слънчевите лъчи, защото те предизвикват появата на петната. Ако петната са вследствие на бременост, първо се консултирайте с лекар. Много от избелващите продукти могат да повлият на плода.

Природата ни дава средства за борба с петната с помощта на избелващи маски. С добри избелващи свойства са магданозът, свежите краставици и лимонът. Може да се използват във вид на изтискан пресен сок, който се нанася върху проблемните участъци на кожата, докато попие и изсъхне.

Може да използвате и маска от кисело мляко, която е много подходяща за суха кожа. Препоръчва са да я правите два пъти дневно – сутрин и вечер, за около 20 минути. Сваля се с тампон, напоен с лимонов сок или липова отвара.

Маската с чушка не само има избелващ ефект, но и насища кожата с витамин С. Кашата от чушки се държи върху кожата не по-малко от половин час и се изплаква с вода. След процедурата кожата се третира с подхранващ крем.

Маската от магданоз също избелва кожата, освен че е много полезна за свежия й вид. Полезните съставки се съдържат в листата, стъблата и корените. Маската се държи върху кожата не по-малко от половин час.

Ако не сте привърженик на експериментите и не искате да плашите домашните си с невероятви цветове по тялото, най-добре се консултирайте с дерматолог.

Освен избелващи вещества могат да се прилагат кислородно-стимулиращи процедури. Това ще помогне на кожата да се насити с кислород и да се прочисти от шлаките.

В козметичните салони се предлагат и процедури за дълбоко избелване с помощта на лазерна терапия, фотоподмладяване и ултразвукова терапия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest