Ezine.bg»Статии»Здраве»Какво се опитва да ви каже тялото

Какво се опитва да ви каже тялото

Нина НордНина Норд
Джедай
2k327
главоболие
Загряващи пластири при болки и травми
Препоръчано за теб:
Загряващи пластири при болки и травми
20.00 лв.
Виж ››

Тялото ни е вълшебен механизъм. Ако някъде има срив, то обикновенно ни предупреждава. Изпраща ни сигнали, на които трябва да обърнем внимание и в никакъв случай да ги игнорираме.

Пиете твърде много газирано

Възможен сигнал: главоболие

Обяснение: Захарозаменителите, особенно аспартам, спомагат за появата на главоболието и мигрената. В най-голям риск са хората, които страдат от генетично растройство с името фенилкетонурия. В техния организъм не достига фермент, за да преработват веществото фенилаланин, което се образува при разпадането на аспартама.

Какво се опитва да ви каже тялото

Дори и при хора, които не страдат от това заболяване, се получава главоболие, ако прекалят с газираното. Това е защото аспартамът се явява невротоксин, който нарушава предаването на клетъчните сигнали към мозъка.

Други сигнали: силно желание да хапнете нещо сладко или солено, неспособност за концентрация на вниманието, раздразнителност. Трябва да замените газираните напитки с газирана вода със 100 процента натурален сок и лайм.

Имате кандидоза

Възможен сигнал: сърбят ви ушите, гърлото или сливиците

Какво се опитва да ви каже тялото

Обяснение: Ако ядете много сладко, рискувате да си навлечете кандидоза – разновидност на гъбична инфекция, която се предизвиква от гъбичките Candida albicans. Малко количество от тези микроорганизми може да присъства в стомаха, когато количеството се контролира от здрава флора.

При дисбаланс в организма колонии от тези гъбички растат с огромна скорост и се заселват навсякъде. Особено обичат топли и тъмни места, например, между пръстите на краката, под гърдите и дори в ушите. Те раздразват кожата и предизвикват възпаления, почервеняване и сърбеж.

Други сигнали: честа смяна на настроението, умора, слаб имунитет, качване на килограми, чести гъбични инфекции.

Ако подозирате, че имате кандидоза, първото, което трябва да направите, е да не подхранвате гъбичките. Кандидата расте, когато получава доза захар, дори нерафинирана във вид на пресни или сухи плодове, плодови сокове.

Ако намалите количеството захар, това ще помогне да се намали числеността на гъбичките до нормално ниво. Също така те обичат брашнени и ферментирали продукти, като алкохол и соя, затова ако имате проблем с кандида, трябва поне за няколко седмици да се откажете от тях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest