При бъбречни кризи е недопустимо да се лекувате сами. Забравете за процедури като горещи бани и прием на обезболяващи. Защото подобни пристъпи понякога възникват и при други заболявания на органи в коремната кухина.
При бъбречна криза непременно извикайте лекар. Той ще ви предпише лечение, което трябва да премахне камъните и да ликвидира свързаните с тях възпалителни процеси. В тежките случаи се стига и до операция.
Народната медицина също е полезна при заболявания на бъбреците. Предлагаме ви няколко ефикасни рецепти.
- Смесете половин килограм зелен магданоз и един лимон, смелете ги на машинката за месо и добавете 200 г мед. Изяждайте по една супена лъжица 3 пъти на ден преди ядене. Добре е курсът на лечение да се прави по два месеца - пролет и есен. Задължително се подложете на ултразвуково изследване, за да видите как върви лечението. Ако е правилно, през първата година камъните се ще раздробят, а през втората – ще излязат от организма ви;
- Друга ефикасна смес за изхвърляне на камъни от бъбреците – 30 мл зехтин и една супена лъжица лимонов сок. Пийте по 2-3 супени лъжици преди ядене по три пъти на ден.
- Много полезен е тиквеният сок - пийте по половин чаша по три пъти на ден. А също и сок от ряпа – пийте две седмици по една супена лъжица три пъти на ден. При необходимост повторете лечебния курс след 2-3 седмици.
- При възпалени бъбреци и пикочни канали, разбъркайте по една супена лъжица земни ябълки (цингули), цикория, коса от царевица, мечо грозде, хмел, пчелник, бял равнец, жълт кантарион, корени от брош и гръмотрън (предварително накиснати във вода). Вземете две супени лъжици от сместа и ги варете в 600 мл вода в продължение на 5 минути. Пийте по 100 мл три пъти дневно половин час преди хранене.
- Три китки магданоз се варят в литър и половина вода, докато остане наполовина. Пие се три пъти дневно по 100 мл половин час преди хранене.
- Разбърквайте равни части мечо грозде, коса от царевица, черешови дръжки, полски хвощ, листа от лешник и пъпешово семе. От цялата смес се вземат две супени лъжици и се кипват в 600 мл вода. Охладената и прецедена отвара се пие по 100 г три пъти дневно половин час преди хранене.