Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»За Дома»Поливайте цветята на терасата всеки ден

Поливайте цветята на терасата всеки ден

Поливайте цветята на терасата всеки ден

Традиционно на балкона се гледат мушкато, бръшлян, сакъзче. Те се размножават лесно от резници и предпочитат добре осветените места.

Ако балконът е с южно, югозападно или югоизточно изложение, на него най-добре виреят цинията, астрите, петунията, невенът, вербената. Всички те са едногодишни.

Идеални видове за северния балкон са латинката, целозията, грамофончето. Те се захващат от семена, от които се прави разсад. Някои многогодишни видове като виола, саксифрага, здравец, паричка също са подходящи за озеленяване на балкона.

Най-добрата почва за този вид растения е комбинация на обикновена, добре угнил оборски тор и горска почва в равно съотношение. Прибавя се и малко пясък.

Използват се най-често пластмасови сандъчета, които се прикрепят за прозорците и балконите със скоби. На дъното им задължително се правят поне четири дупки за отцеждане на излишната вода.

През лятото цветята на балкона трябва да се поливат всеки ден, най-добре рано сутрин и вечер, след като слънцето се скрие, но трябва да се внимава за задържане на водата в сандъчетата, защото при това положение корените лесно загниват.

Обилното опръскване с вода един – два пъти през седмицата успешно почиства растенията от полепения прах. Сухите листа и прецъфтелите цветове се премахват задължително, за да изглеждат цветята добре. За тези с по-нежни стебла е добре да се използват подпори.

Поливайте цветята на терасата всеки ден

Подхранването на балконските растения трябва да е най-много веднъж в месеца. Ако мястото е по-сенчесто, растенията в сандъчетата трябва да са в по-богата на хранителни вещества почва.

Подходящи цветни комбинации за сандъчетата на балкона са салвия, петуния, хедера и импатиенс, тегетес, тунбергия, импатиенс и хелихризум, лобелия, импатиенс, хелихризум.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Борислава
Борислава
14.09.2011 11:04
Отглеждам подправки в едни много свежи шарени саксии от Явор. Сложила съм ги точно на парапета и ми прави впечатление, че много ги заглеждат минувачите.
0
0