ezine.bg»Статии»Любопитно»Мотивация»Какво да говорим на първа среща

Какво да говорим на първа среща

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
945522k
Среща
Двустенни термо чаши за кафе - 2 броя по 200 мл
Качество без компромис:
Двустенни термо чаши за кафе - 2 броя по 200 мл
29.00 лв.
Виж ››

Когато се заговори за първа среща въпросителните са много. Какво да облечем? Къде да отидем? И още много питания в тази насока. Но един от най-проблемните въпроси е за какво да говорим по време на първата среща с един почти непознат човек.

Бъдещите планове и цели са подходяща тема за първи разговор. Това ще е хитро решение, защото мъжете обичат да говорят за своите цели и мечти.

По този начин и вие ще придобиете представа що за човек седи срещу вас, дали е постоянен в своите намерения или е привлечен от авантюризма и си пада по сезонните работи. Бъдете внимателни и много елегантно подхванете тази тема, за да потръгне приятен и откровен разговор, в който ще се опознаете по-добре един друг.

Говорете за домашни любимци, ако имате такива. Разкажете как обичате да се радвате на своя любимец, особено, ако сте от мацките, които обичат всичко пухкаво и живо.

Любимите неща – всеки има любим филм, актьор, музика. Това ще бъде и неангажиращ разговор, в който ще научите повече за вкусовете на другия.

Пътуването, екскурзиите и посетените места е в топ темите, подходящи за първа среща. Разчупете леда, споделяйки за последното място, което сте посетили, разкажете за някой хубав ресторант или просто споделете недоволство от обслужването в някой хотел.

Флиртуване

Хобитата са едни от най-интригуващите теми за мъжете. Най-хубавото ще е, да откриете, че харесвате едни и същи неща, това ще доведе и до приятната мисъл, че ако между вас потръгнат нещата, то вие ще споделяте времето си в приятни занимания заедно.

Все пак не насилвайте разговора. Не бърборете много в старание да скъсите дистанцията. Бъдете естествени и непринудени. Все пак, ако знаете, че по принцип сте по-приказливи на първа среща се постарайте да задавате въпроси, за да може човека срещу вас да се включи. Ако пък сте по-мълчалив тип, сега се опитайте да давате повече подробности, а не да отговаряте с кратки и сухи реплики.

Не стъпвайте на тънък лед, подхващайки религиозни и политически теми. Хората не обичат да говорят за такива неща с някой, който почти не познават. Възможно е дори да възникне конфликт, което вие със сигурност не искате да се случи на първа среща.

Не се стремете да кажете всичко за себе си на първата среща, както и да разберете всичко за отсрещната страна. Магията на опознаването е в това да оставите другия сам пожелае да научи повече за вас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest