ezine.bg»Статии»Любопитно»Мотивация»Какво да говорим на първа среща

Какво да говорим на първа среща

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
945521k
Среща

Когато се заговори за първа среща въпросителните са много. Какво да облечем? Къде да отидем? И още много питания в тази насока. Но един от най-проблемните въпроси е за какво да говорим по време на първата среща с един почти непознат човек.

Бъдещите планове и цели са подходяща тема за първи разговор. Това ще е хитро решение, защото мъжете обичат да говорят за своите цели и мечти.

По този начин и вие ще придобиете представа що за човек седи срещу вас, дали е постоянен в своите намерения или е привлечен от авантюризма и си пада по сезонните работи. Бъдете внимателни и много елегантно подхванете тази тема, за да потръгне приятен и откровен разговор, в който ще се опознаете по-добре един друг.

Говорете за домашни любимци, ако имате такива. Разкажете как обичате да се радвате на своя любимец, особено, ако сте от мацките, които обичат всичко пухкаво и живо.

Любимите неща – всеки има любим филм, актьор, музика. Това ще бъде и неангажиращ разговор, в който ще научите повече за вкусовете на другия.

Пътуването, екскурзиите и посетените места е в топ темите, подходящи за първа среща. Разчупете леда, споделяйки за последното място, което сте посетили, разкажете за някой хубав ресторант или просто споделете недоволство от обслужването в някой хотел.

Флиртуване

Хобитата са едни от най-интригуващите теми за мъжете. Най-хубавото ще е, да откриете, че харесвате едни и същи неща, това ще доведе и до приятната мисъл, че ако между вас потръгнат нещата, то вие ще споделяте времето си в приятни занимания заедно.

Все пак не насилвайте разговора. Не бърборете много в старание да скъсите дистанцията. Бъдете естествени и непринудени. Все пак, ако знаете, че по принцип сте по-приказливи на първа среща се постарайте да задавате въпроси, за да може човека срещу вас да се включи. Ако пък сте по-мълчалив тип, сега се опитайте да давате повече подробности, а не да отговаряте с кратки и сухи реплики.

Не стъпвайте на тънък лед, подхващайки религиозни и политически теми. Хората не обичат да говорят за такива неща с някой, който почти не познават. Възможно е дори да възникне конфликт, което вие със сигурност не искате да се случи на първа среща.

Не се стремете да кажете всичко за себе си на първата среща, както и да разберете всичко за отсрещната страна. Магията на опознаването е в това да оставите другия сам пожелае да научи повече за вас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest