ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Грижа за стъпалата през летния сезон

Грижа за стъпалата през летния сезон

Нина НордНина Норд
Джедай
2k373
Стъпала
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Не всяка жена отделя необходимото внимание на стъпалата си, които имат огромна нужда от грижи. Те страдат не само от тежестта на тялото, но също така и от неудобни обувки, прах и недостатъчна влага.

Кожата на стъпалата, както и кожата на лицето, има нужда от редовно почистване. Веднъж дневно накисвайте стъпалата си в топла вода. Не използвайте гореща вода, тъй като тя води до разширяване на кръвоносните съдове.

През лятото, когато се носят отворени обувки, използвайте ексфолиант три пъти седмично, за да изчистите стъпалата си от мъртвите клетки.

Грижа за Стъпалата

Използвайте ексфолиант, предназначен за стъпалата, тъй като ексфолиантът за лице съдържа много по-дребни абразивни частици, отколкото са подходящи за почистването на стъпалата. За да увеличите ефекта от ексфолианта, използвайте специални четки с къса четина или пемза.

След използването на ексфолиант стъпалата стават меки и изглеждат приятно. Но ако търкате прекалено усилено, се появяват микроскопични цепнатини, които се превръщат в отворени врати за инфекции.

След като си вземете душ, задължително попийте остатъците от влага по стъпалата с кърпа и ги намажете с подхранващ крем. Мажете с крем стъпалата си през нощта, по това време компонентите му ще проникнат дълбоко в кожата.

Почистване на Стъпалата

За да намалите дейността на потните жлези и да пазите стъпалата си сухи в обувките, винаги след душ изплакнете стъпалата с хладка вода. Това ще намали активността на потните жлези. Използвайте талк за борба с излишната влага.

През лятото стъпалата не изглеждат никак добре, ако се виждат загрубели места по петите, образувани от носене на неподходящи и неудобни обувки. Те са белезникави на вид, плътни и твърди.

За да ги отстраните, накиснете стъпалата си в топла вода с малко сода за хляб. След петнадесет минути извадете стъпалата от водата и изтъркайте с ексфолиант. При редовно използване на подхранващи кремове за стъпала такива проблеми възникват рядко.

През лятото кожата на стъпалата се изсушава, което води до появата на малки цепнатини. През тях проникват различни бактерии, включително и гъбички.

За да се предпазите от цепнатини по кожата на стъпалата, редовно правете маска от зехтин. Намажете стъпалата обилно със зехтин и обуйте памучни чорапи. След един час измийте стъпалата с топла вода и намажете с подхранващ крем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest