Свикнали сме да виждаме известните личности винаги блестящи, в перфектна форма и широка усмивка. Видимо е, че повечето то тях полагат усилия за външния си вид – кой с диети, кой с фитнес, йога, доста от тях дори с пластични операции. Независимо от това и известните имат своите слабости що се отнася до храната.
Камерън Диас обича да похапва кубинска кухня, черен хайвер и бързата храна. Двете рецепти, които са любими на актрисата, са кубинска салата с грейпфрут и задушено пиле. За салатата се нарязва шунка на кубчета, прибавя се изчистен грейпфрут, салата на ивички, зелен грах и се разбърква.
В отделен съд смесвате ситно нарязан магданоз, зелен лук, сметана, чесън и кисели краставички, майонеза, горчица и лимонов сок. Заливат се продуктите със соса и салатата се оставя за кратко в хладилника.
От салатата си личи, че очарователната Камерън няма проблеми с обмяната на веществата и качването на килограми и си похапва каквото ѝ е вкусно. Другата любима рецепта на актрисата се оказва любима и на други две звезди - Гуинет Полтроу и Селин Дион.
Кубинското задушено пиле се приготвя, като се свари около 400 г пиле за 20 мин. Запържвате две глави лук, няколко домата, магданоз и предварително сварен ориз, след което добавяте полуготовото пиле да са запържи с останалите продукти. Най-накрая се слага зелен лук, нарязан на едри парчета.
От своя страна Мишел Пфайфър е доста по-въздържана що се отнася до храната. Нейните любими продукти са морски дарове и авокадо, както и много плодове и зеленчуци. Салатата ѝ с авокадо включва нарязани, обелени и почистени от семената домати, запържени скариди, нарязани парчета авокадо. Всички тези продукти се заливат с горчица, мед, босилек, сметана, лимонов сок, бял пипер, сол.
Ума Търман твърди, че нейната слабост всъщност е и нейна диета. Актрисата казва, че диетата ѝ е две седмици ядене само на сладолед и шоколад. Да ѝ завиди човек!
Чаровницата Кийра Найтли признава, че любимото ѝ нещо за похапване са спагети Болонезе с много пармезан.
Гласовитата Шер много обича да хапва пилешки гърди, но приготвени по специална рецепта. За нея за нужни 2 бр. пилешки гърди, 4 белтъка, бял пипер, сол, олио, лимонов сок, 100 г майонеза, сух босилек, портокали 2 бр., 1 ч.ч. кисело мляко.
Първо начуквате филетата и ги посолявате с белия пипер и солта. Заливката направете от киселото мляко, майонезата, сокът от единия портокал и няколко парчета от него. В друга купа се разбиват белтъците на сняг заедно с лимоновия сок и малко сол.
След това двете смеси се разбъркват, а пилешкото филе се слага в тавичка, полята с мазнина. Изсипвате заливката върху филетата и печете на 180 градуса. Накрая, след като се поизпече, се поръсва с босилек и се нареждат парчета портокал, след което отново се слага във фурната за около 10 минути.