Ezine.bg»Статии»Интимно»Храни за приятен аромат в интимната област

Храни за приятен аромат в интимната област

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k250
Плодове

Всяка жена има свой специфичен интимен аромат, зависещ от фактори, като нивото на хормоните, естествения вагинален секрет, наличието на инфекции, спазването на диети и като цяло хранителния ви режим. Често обаче, особено през летния сезон, на много жени им е трудно да са винаги свежи и да ухаят приятно там долу.

Наличието на неприятен аромат се засилва преди цикъл, както и при наличие на някакво вагинално възпаление. Гинекологични заболявания, като гъбична инфекция (кандидоза) например са съпроводени от по-обилно бяло течение с необичаен цвят и силна миризма.

Възможна е поява на неприятна миризма и при употреба на тампони. Допълнителни фактори като горещините, изпотяването, спарването в резултат от носене на бельо от изкуствени материи също способстват за неприятна миризма.

Интимни храни

Разбира се, липсата на добра интимна хигиена също може да е причината.

При наличието на подобна неприятна миризма, то трябва да откриете източникът ѝ. Най-добре посетете гинеколога си. Ако имате някаква инфекция, то тя трябва да се лекува, а не да се парфюмира.

Елементарните хигиенни навици като редовното измиване, носенето на чисто и памучно бельо би трябвало да поддържат интимния ви аромат такъв, какъвто се очаква да бъде. И все пак, съществуват храни, които да повлияят положително на интимния ви аромат.

Ананас – Твърди се, че при консумацията му той има способността както да овкуси мъжката семенна течност, така и вагиналните сокове. Ананасът, както и сокът от него, е богат на захари и при засилена консумация се очаква да получите по-сладък вкус и аромат в интимната област.

Храни за интимен аромат

Кисело мляко - Бактериални култури, съдържащи се в него, са големи помощници в поддържането на нормално вагинално pH и ухание. Смята се, че са способни дори да излекуват някои леки форми на гъбична инфекция. При възпаление в интимната област се препоръчва директното мазане с кисело мляко.

Течен хлорофил – Той влияе благотворно на цялостното здравословно състояние. Твърди се, че умее да подобрява и аромата в интимната област, като оказва естествено освежаващо и дезодориращо тялото отвътре влияние. Приема се по една супена лъжица, разтворена в чаша вода, по два пъти дневно.

Хранене

Ванилия – Ванилията подобрява цялостната миризма на тялото. Храни, подправки ванилия, ванилов чай – всеки един от тези продукти ще ви помогне да подобрите аромата си.

Плодове – От всякакви плодове, както и соковете им, се очаква да подобрят интимната миризма. Най-добри са цитрусите, ябълките, червеното грозде, боровинките, динята, ягодите.

Ментата също може да даде подобни резултати по отношения на приятния аромат. Като цяло почти всичко, което е богато на фибри, не би трябвало да провокира интимен дискомфорт, породен от неприятни миризми.

Зеленчуци – За подобряване на аромата в интимната област най-препоръчителни са целина и маруля.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest