ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Имунизациите - за и против

Имунизациите - за и против

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k450
Имунизации
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
60.00 лв.
Виж ››

Имунизациите са нещо избираемо, но като че ли всеки ги приема като задължителни. Те ни предпазват от много болести, които преди десетилетия са отнемали живота на хиляди. Въпросът е обаче дали тази им ефективност оправдава рисковете, които вървят паралелно с тях.

Скептиците относно ваксините и имунизациите казват, че те са последната защита на модерната медицина. Имунизациите са главното оправдание на всеобщата „гениалност“ на съвременната медицина.

Когато се отнася до нещо толкова сериозно, колкото е изкуственото вкарване на определени консистенции в тялото, е важно човек да може да направи добър избор. За да бъде направен той обаче трябва да си наясно с всичко. А много от нещата относно ваксинациите и имунизациите са добре скалъпени лъжи.

Учените твърдят, че всеобщият спад на заболяванията се дължи на ваксините. Това не е така. Спадът на заболяванията се дължи на подобрените условия за живот - по-чистата вода, модерните канализации, по-прясната храна, намаляването на бедността и др.

Всички ваксини са опасни, различава се само степента. Те карат човешката имунна система да участва в процес, който има тенденция да компрометира имунитет му. В действителност могат да причинят заболяване, именно от което би трябвало да предпазят.

Когато една ваксина подтисне външните симптоми на едно заболяване като дребна шарка, всеки смята, че ваксината е успешна. Под повърхността обаче тя може да увреди самата имунна система. И ако тя причини други заболявания, например менингит, този факт се замаскирва. Връзката между двете неща е немислима, но реална.

Ваксини

Създаването на имунизациите и ваксините става в лаборатории. А в една лаборатория, както на всяко друго място, стават грешки. Замърсявания стават постоянно и във всяка една ваксина се получават всички видове остатъци от експерименти.

Така например във ваксината против дребна шарка Rimavex се откриват различни пилешки вируси; в полиоваксината се открива акантамеби, т.нар. „мозъкоядящи“ бактерии; маймунски цитомегаловирус в полиоваксината; маймунски пенест вирус във ваксината против ротавируси; вируси от птичи ракови клетки във ваксината против MMR и т.н.

Изчислявайки вредата от всички замърсители, които не следва да участват в състава на самата ваксина, ползите ѝ просто не важат. Много хора не знаят например и факта, че някои полиоваксини, ваксини против аденовируси, против рубеола, хепатит А и дребна шарка са направени от недоразвита човешка тъкан от човешки ембрион.

Когато се подлагате на определена имунизация и ваксинация, най-добре предварително се запознайте с нейното съдържание. Ако дори най-малкото нещо не ви вдъхва доверие, просто откажете. Никой не може да ви отнеме това право.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
discover
discover
27.11.2013 19:22
Благодаря!
0
0
Stefan
Stefan
27.11.2013 00:03
Поради "задължителните " ваксини дъщеря ми няма да учи в БГ училище и напусна страната завинаги ! Нищо че сме подписали ХАРТА НА ОСНОВНИТЕ ПРАВА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ : Член 3

Право на неприкосновеност на личността

1. Всеки има право на физическа и психическа неприкосновеност.

2. В областта на медицината и на биологията трябва да бъдат зачитани по-специално:

а) свободното и информирано съгласие на заинтересованото лице при определени със закон условия и ред;
ВАКСИНИТЕ СА И В ПРОТИВОРЕЧИЕ СЪС ЗАКОНА ЗА НАРОДНОТО ЗДРАВЕ :Чл. 94. Пациентът е длъжен:

1. да се грижи за собственото си здраве;

2. да не уврежда здравето на другите;
ДА АМА НЕ ! НИЩО ЧЕ ЛЕКАРИТЕ В ЕДНА КАВКАЗКА ДЪРЖАВА КАТЕГОРИЧНО ЗАБРАНЯВАТ ДА Й СЕ ПОСТАВЯТ ВАКСИНИ ! ТУК Е БУЛГАРИСТАН !!!!!!
0
1
discover
discover
26.11.2013 23:13
Бихте ли дали някаква информация относно ваксините против тетанус и дифтерия?
1
0
Христина
Христина
27.11.2013 17:50
Може да посетите групата във FB - За и Против Задължителните ваксини. Там има достатъчно информация от компетентни лица, повечето, от които са медици. Както и лични истории на пострадали от ваксини хора. Може да зададете въпроса си за тетанус и дифтерия там. Със сигурност ще получите ценна информация.
2
1