ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим
Как да се предпазим

Как да се предпазим

Как да се предпазим от здравословни проблеми и заболявания. Прости съвети за здравословен начин на живот, здравословно хранене и движение.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Червени чушки за добро здравеЧервени чушки за добро здравеЧервените чушки са полезни за здравето. Консумацията на червени чушки ще ви е от голяма полза. Какви са полезните свойства на червените чушки?
Кога слънцето е вредноКога слънцето е вредноКога слънцето е вредно? Кога слънчевите лъчи са полезни и кога вредни? За какво трябва да внимаваме, когато се излагаме на слънце?
Чай от розмарин: здравословни ползи и приготвянеЧай от розмарин: здравословни ползи и приготвянеРозмаринът е една от най-използваните подправки в кулинарията, идеална за салати, месо и зеленчуци. Но днес ви препоръчваме да използвате подправката по друг начин. Чай от розмарин: здравословни ползи и приготвяне.
Вреден ли е лакът за нокти?Вреден ли е лакът за нокти?Благодарение на лака за нокти имаме красиви и екстравагантни нокти. Но не плащаме ли висока цена! Вреден ли е лакът за нокти?
Как да засилим имунитета си преди зиматаКак да засилим имунитета си преди зиматаСилният имунитет е добър през цялата година, но особено в студения период някои съвети за подпомагане на тялото ще бъдат добре дошли. Как да засилим имунитета си преди зимата да е дошла?
Приложение и свойства на маслото от пшеничен зародишПриложение и свойства на маслото от пшеничен зародишМаслото от пшеничен зародиш има висока хранителна и биологична стойност и е наистина уникален естествен растителен продукт по своя биохимичен състав и лечебни свойства.
Тези безобидни навици влошават зрението виТези безобидни навици влошават зрението виГледането на екран с часове, триенето на очите или пиенето на прекалено много кафе: ако често страдате от замъглено зрение, това може да са големите виновници.
Предпазване от ечемик на окотоПредпазване от ечемик на окотоЕдна от профилактичните мерки, на които трябва да наблегнете, е спазването на висока хигиена. Мийте лицето си два пъти на ден /сутрин и вечер/.
Дарете си здраве с няколко смокини дневноДарете си здраве с няколко смокини дневноТези плодове помагат при ангини и бронхити, премахват успешно циреи, акне, кокоши трън. За кожните проблеми могат да се използват и сока на плодовете, и листата на дървото. Отварата от листата е по-ефикасна при циреи.
Безобидни наглед навици, които увреждат венитеБезобидни наглед навици, които увреждат венитеМного хора страдат от разширени вени. Това явление е повсеместно и макар да не е животозастрашаващо, то създава доста дискомфорт и неприятни моменти. Безобидни наглед навици, които увреждат вените: