ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим
Как да се предпазим

Как да се предпазим

Как да се предпазим от здравословни проблеми и заболявания. Прости съвети за здравословен начин на живот, здравословно хранене и движение.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Предпазване на децата от респираторни заболявания през зиматаПредпазване на децата от респираторни заболявания през зимата
13 Дек.
Респираторните заболявания са най-честата причина за заболяване при децата. Предпазване на децата от респираторни заболявания през зимата?
Как да подсилим имунната система на детеКак да подсилим имунната система на дете
04 Дек.
Най-добре имунитета на детето да се засили с помощта на естествени методи и практики. Прекарването на много време навън, най-вече сред природата, ще даде на детския организъм естествени сили. Как да подсилим имунитета на дете
Превенция при бронхопневмонияПревенция при бронхопневмония
02 Дек.
Можем ли да се предпазим от бронхопнемония? В какво се изразява превенцията срещу бронхопневмония? Начини за предпазване от бронхопневмония.
Етерични масла против комариЕтерични масла против комари
25 Окт.
Между другото, за да се предпазите през нощта, можете да намокрите кърпа и да капнете върху нея смес от етерични масла срещу комари. Поставете я пред отворен прозорец и комарите просто няма да влетят в дома ви.
Как да се предпазим от ухапване от комариКак да се предпазим от ухапване от комари
21 Окт.
По-апетитни за комарите са хората с нулева кръвна група, бременните жени, онези с висока пикочна киселина, както и всички, които отделят по-голямо количество пот. Как да се предпазим от ухапване на комари?
Как да преодолеем есенната депресияКак да преодолеем есенната депресия
26 Септ.
Поради недостиг на слънце душевното ни състояние се помрачава и често се стига до т. нар. есенна депресия. Ето и нашите бързи съвети как да се избавите от есенната депресия и обвзелото ви чувство на тъга и апатия.
Билки и храни срещу отоциБилки и храни срещу отоци
18 Август
3
Задържането на течности не е опасен проблем, но е доста неприятен. Въпреки това именно отоците понякога са индикатор за наличието на бъбречни и метаболитни заболявания. Правилни храни за намаляване на отоците
Полезни храни при нисък хемоглобинПолезни храни при нисък хемоглобин
18 Август
2
Когато се говори за нисък хемоглобин, обикновено има в предвид анемия. За да лекувате анемията, се нуждаете от подходящ режим на хранене с подходящите храни, повдигащи ниските нива на хемоглобина.
Храни, от които да се пазите при диабетХрани, от които да се пазите при диабет
16 Август
1
Диабетът е заболяване, което налага спазването на стриктен хранителен режим. Специалистите апелират да се избягва редовната консумация на газирани напитки, бира, десертни вина, сладките плодови сокове.
Здравословни житейски избори, които да направите като възрастенЗдравословни житейски избори, които да направите като възрастен
11 Август
Това са само някои от изборите на здравословен начин на живот, които трябва да направите като възрастни хора. Ако последвате някой, то със сигурност ще усетите ползотворна и позитивна промяна във вашето ежедневие.