Бразилският модел Адриана Лима споделя с каква диета поддържа перфектния си външен вид. Диетата е особено подходяща за всеки, който е изгубил добрата си форма и е натрупал килца, особено в коремната област. Освен ограниченията в храненето, Лима прави и специални физически упражнения всеки ден.
Хубаво е да не консумирате алкохол, позволено е само виното, освен това е желателно да ограничите консумацията на захар и сол. По време на цялата диета трябва да пиете много вода. Всеки ден освен закуската ви се полага и чаша чай или кафе. Ето и какво включва режимът:
Ден първи – за закуска си направете омлет, но само от три белтъка, добавете към него и спанак. Преди обяда има закуска, която включва една червена чушка и 100 печено или варено пилешко месо.
Обядът е зелена салата с пилешко, която можете да овкусите с лимонов сок и зехтин. Закуската следобед е с чаша кисело мляко и половин краставица, а за вечеря хапнете печена риба с гарнитура от задушени броколи.
Втори ден – закуската да включва чаша кисело мляко с някакъв плод, който обичате (най-добре да не е банан) и 2 сварени яйца. Преди обед подкрепете се с червена чушка и 100 г пуешко филе, а за обяд хапнете печена риба с гарнитура от зелена салата, подправена със лимон и зехтин.
Следобедната закуска отново е с половин краставица, но този път млякото е заменено от 100 г извара. Вечерята е отново печена риба, но този път с гарнитура от задушен зелен боб с копър.
Трети ден – закуската е 100 г пушена сьомга и два домата. Пред обед похапнете половин краставица с чаша кисело мляко. Обядът през третия ден да включва зеленчукова супа.
Направете я с брюкселско зеле, морков, лук, малко целина и чушки. След нея можете да хапнете зелена салата, отново овкусена само със зехтин и лимон.
Следобедната закуска е от 30 г сурови бадеми и едно авокадо, а вечерята е от печено телешко месо, с гарнитура от задушени моркови и броколи.
Четвърти ден – за закуска си направете омлет от три белтъка и един домат. Закуската преди обед включва 100 печено или варено пилешко месо и половин краставица, а за обед пригответе печена риба и купичка от супата от предишния ден.
Следобедната закуска включва половин краставица и извара – не повече от 100 г. За вечеря изпечете парче пилешко месо и го хапнете с гарнитура от зелена салата.
Пети ден – закуската включва по половин краставица и авокадо, 100 г пуешки гърди и чаша чай или кафе. Преди обед закуската е две твърдо сварени яйца, към които може да добавите един брой червена чушка.
Обядът включва зелена салата овкусена с лимон и зехтин и не повече от 150 г печени или варени скариди. Закуската следобед се повтаря от ден четвърти – 30 г сурови бадеми и едно авокадо. За вечеря пригответе си печена риба и задушени броколи.