Постоянната употреба на три зеленчука може да блокира появата на рак, твърдят американски изследователи от Университета Джон Хопкинс.
Първото зеленчуково оръжие срещу рака са броколите. То е сред храните, които са изключително полезни, както за мъжете, така и за жените.
Редовната му консумация предпазва също от някои форми на гастрит и язва на стомаха, отразява се добре и на простата при мъжете.
Блоколите съдържат голямо количество витамин С и други полезни ензими.
Другият зеленчук от полезното трио е много консумиран в Полша, а и у нас. Зеле, зеле и пак зеле...
Учени открили че полякините най-рядко заболяват от рак на гърдата. Този факт се дължи на зелето, което е неделима част от менюто им.
На трето място се отрежда на чесъна. Механизмът на неговото действие е както следва.
Когато готвим месо, се произвежда химически ензим, който води до развитие на рак.
Ако месото е овкусено с много чесън, при термичната му обработка на високи температури се блокира създаването на въпросния канцерогенен ензим.