ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Как по-бързо да усетим коледния дух

Как по-бързо да усетим коледния дух

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k190336
Коледа
Термо чаши с двойни стени за кафе - 2 броя по 200 мл
Качество без компромис:
Термо чаши с двойни стени за кафе - 2 броя по 200 мл
28.00 лв.
Виж ››

Както добре знаем, наближават дългоочакваните коледни празници, които са тясно свързани с неповторима вълшебна атмосфера или така наречения коледен дух. Когато до последно сме на работа обаче, или когато навън няма нито сантиметър снежна покривка, ни е далеч по-трудно да се настроим празнично. Ето защо ви предлагаме няколко начина, с които да се сдобиете по-бързо с коледно настроение.

1. Обърнете внимание на украсата.

Играчки

Коледната атмосфера не може да се появи, ако сами не си я създадете. И макар някои да посягат към гирляндите, висулките, сувенирите, играчки и оригамите още в началото на декември, няма да е късно да последвате примера им дори и в края на коледния месец.

Извадете всички украшения, с които разполагате, и украсете стаите и елхата. Не пропускайте да съживите и трапезата. Най-лесният начин, да го направите, е като ползвате салфетки и покривки с коледни мотиви. На пазара вече има голямо разнообразие от тях.

2. Слушайте коледни песни.

Бихме могли да нарочим коледната музика за един от главните виновници за поява на коледно настроение. Коледни хитове като All I Want For Christmas Is You, Jingle Bells, Last Christmas и We Wish You A Merry Christmas вече години наред радват цял свят и се грижат за празничната атмосфера.

3. Гледайте коледни филми.

Наздравица

Със същия успех биха проработили и коледните филми. Незабравими заглавия като Сам вкъщи, Наистина любов и Как Гринч открадна Коледа, както и много други съвременни филми на същата тематика моментално биха ви пренесли в един магически празничен свят.

4. Пригответе си коледно питие.

Докато се наслаждавате на коледните песнички или филми, можете да се подкрепите с ароматни и сгряващи коледни напитки. За празничното коледно настроение винаги допринасят питиета като коледен пунш, греяно вино, горещ шоколад, ябълков сайдер и други. В България е популярно също така приготвянето на греяна ракия.

5. Пазарувайте.

Коледен шопинг

Ако до последно сте били на работа и стоенето у дома не е целта, към която се стремите, можете да усетите коледния дух с разходка по магазините. Купете подаръци за любимите си хора, като разбира се, ги подберете внимателно. Ако нямате възможност за много покупки, можете да зарадвате с някоя нова придобивка дори и само себе си. Във всеки случай разходката по пищно украсените магазини бързо ще ви въведе в коледната атмосфера.

6. Изпратете коледни картички.

В днешно време хората все по-рядко изпращат картички с пожелания на близките си. Дори и да го правят, предпочитат да си послужат с електронна картичка в интернет, която ще пристигне моментално. Ако вземете картички, които надпишете и изпратите по пощата обаче, със сигурност ще си спомните за изминалите коледи, в които това е било традиция. По този начин не само ще си възвърнете коледния дух, но ще изненадате роднините си и ще ги зарадвате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest