Ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Рецепта за щастие

Рецепта за щастие

Щастие

Животът е пълен със зависимости. Зависими сме от времето, от обкръжението си, от вещите си… Носим в себе си цяла торба със съвети, поучения и спомени от миналото, които правят съществуването ни по-тежко с всяка изминала година. Посвещаваме се и следим за толкова много неща, че в един момент от живота си откриваме, че той е просто илюзия.

Тибетските монаси учат, че щастието идва от недостига. С по-малко социални зависимости може да постигнем по-лесно вътрешен мир, без да се натоварваме с излишни слоеве неприятни и ненужни спомени, с ненужно знание и опит.

За да бъдете по-щастливи, не ви трябват ненужни и скъпи терапии. Просто трябва да се освободите от социалните зависимости, които ви дърпат назад. Следвайте долуизброените правила и ще видите, че ще бъдете не само по-щастливи, но и освободени.

На трябва да зависите от мнението на другите!

Мечтаене

Винаги ще има някой, който не одобрява вашите действия, начин на обличане и поведение. Направете си услугата животът ви да не зависи от тяхното моментно настроение. Така ще направите услуга и на тях – ще започнат да се грижат за своя живот, вместо да гледат само този на другите.

Престанете да формирате мирогледа си от написаното в социалните мрежи!

Социалните медии добиха твърде голямо влияние върху живота ни. Ако не искате да видите колко е щастлив бившият ви приятел с новото си гадже или пияните ви снимки от миналия петък, достъпни до всички, забравете за социалните мрежи. Можете да се научите да живеете и без тях и след кратък период на абстиненция ще бъдете много по-щастливи. Повярвайте!

Избягвайте шаблоните, свързани с времето!

Щастлива жена

Сивото ежедневие убива. Ставате сутрин точно в 6.00. Излизате в 7.15. Прибирате се в 18.00 и нито минута по-късно. Излизането от шаблона е първата стъпка към щастието. Когато започнете да живеете за момента, вие вече сте щастливи. Да робувате на часовника си е пътят към превръщането на живота ви в кошмар.

Модата ви депресира!

Съвременните модни тенденции са като Ким Кардашиян. Мислите, че е красива, но в един момент тя е навсякъде и искате да се отървете от нея. Не казваме да излизате облечени в чувал например, но всяко нещо трябва да е с мярка. Просто се чувствайте комфортно и добре в кожата си. Останалото е фалш.

Някои неща трябва да си останат в миналото!

Казва се, че е в миналото и там трябва да си остане. Обединявайки миналото с бъдещето ви, вие се отричате от настоящето. Без самосъжаление и носталгия.

Нещо лошо ви се е случило в миналото? Стават такива неща. Това не означава, че трябва да живеете в съжаление. Вярвайте, че лошото е останало назад и от днес нататък ви предстоят само хубави неща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest